Gemeente As keurt basisfinanciering Regionaal Landschap Kempen en Maasland goed

Geert De Rycke
De Provincie Limburg zal de financiering van zogenaamde ‘Parkgangers’ van de vzw Regionaal Landschap Kempen en Maasland beperken tot 60% van de reële kost. Op vraag van het provinciebestuur om de gemeentelijke bijdrage te verhogen, zal de gemeente As de bijdrage per Assenaar verhogen.

Vorige week werd tijdens de gemeenteraad de bijdrage per Assenaar vastgelegd op 0,80 euro per persoon, 6.558 euro in het totaal. De gemeente As is al sinds 1990 lid van de vzw Regionaal Landschap Nemen en Maasland en draagt bij aan diens algemene werking. Een belangrijke dienstverlening van de vzw aan de gemeenten, is de inzet van onderhoudsploegen die instaan voor het onderhoud van de toeristisch-recreatieve route. De Provincie Limburg beperkt de financiering van deze ‘Parkgangers’ voortaan tot 60 procent. Het gemeentebestuur van As besliste om voor de periode 2020-2025 bij te springen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.