GAS-boetes voor 33 wildzwemmers in duikplas

Beeld ter illustratie.
Foto TVG Beeld ter illustratie.
Politie CARMA heeft deze week 33 wildzwemmers betrapt en beboet aan de duikplas bij de Sellerveldstraat in Zutendaal. Ze kregen allen een GAS-boete.

De politie voerde tijdens de afgelopen dagen extra controles uit aan de duikplas. Burgemeester Ann Schrijvers is tevreden over de samenwerking met de politie. “De duikplas heeft op warme dagen veel aantrek van mensen die verfrissing zoeken. Nochtans is zwemmen verboden, omdat het niet veilig is. De onderstroming, de diepte en de temperatuur kunnen mensen in de problemen brengen. De politie voerde op onze vraag extra controles uit en heeft heel wat mensen weggestuurd en beboet. We hopen dat dit ontradend werkt.”

Onlangs werd ook het parkeerverbod aan de plas uitgebreid en de gemeente plaatste een camera om zwerfvuil en andere overlast in te perken. De gemeente bekijkt daarnaast nog andere aanpassingen rond de plas om zwemmen tegen te gaan. 

Zo werd al op verscheidene plaatsen met snoeihout een wal opgericht om de zandstrandjes ontoegankelijk te maken.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.