Fruitmarkt omgevormd tot een Jardin Local op Genk on stage

Schepen van evenementen Toon Vandeurzen geeft de bloemen water die de Fruitmarkt bij Genk on Stage oplfeuren. Voor de gelegenheid is de Fruitmarkt omgedoopt tot Jardin Locxal.
Benoit De Freine Schepen van evenementen Toon Vandeurzen geeft de bloemen water die de Fruitmarkt bij Genk on Stage oplfeuren. Voor de gelegenheid is de Fruitmarkt omgedoopt tot Jardin Locxal.
Kleinschaliger, gezelliger, beleving en meer lokale bands en artiesten op de podia van Genk on stage. Het zijn de krachtlijnen van een nieuwe koers die Toon Vandeurzen, de schepen van Evenementen, met de stad vaart. De omvorming van de Fruitmarkt tot Jardin Local getuigt van de nieuwe aanpak. “Vroeger was het een grijze betonvlakte”, laat de schepen horen. “Nu maken we er een sfeervolle binnentuin van waar sfeer en beleving centraal staan.” Op de Fruitmarkt staat ook een kleiner podium waar veel lokale artiesten optreden.

De Fruitmarkt ziet eruit als één grote bloementuin. “Medewerkers van Genk in Bloei die de bebloeming van de balkons en voortuinen in de stad stimuleert, heeft de Fruitmarkt aangekleed met 1.500 potten met levende bloemen”, legt de schepen uit. “De planten zijn gekweekt door Zorghoeve Sint-Jansberg uit Maaseik. Daar houden volwassenen met autisme zich op een zinvolle manier bezig met allerlei activiteiten. Ze vinden er rust in een plattelandsomgeving, ver van alle drukte. Jaarlijks kweken ze meer dan 600.000 eenjarige bloemen voor tuincentra, particulieren, veilingen en steden.” De houten constructies waar festivalgangers kunnen chillen en luisteren naar muziek komen van Strongbow, een leverancier van fruitige bieren. De Winterslagstraat brengt als Casa Koktel (Genker dialect voor cocktails) de bezoekers naar vakantiesferen met cocktails en palmbomen. Meer info op pers@genkonstage.be.

Opbouw Genk on Stage, het gratis stadsfestival dat dit jaar gaat voor meer gezelligheid en beleving. Jardin Local is daar een goed voorbeeld van.
Benoit De Freine Opbouw Genk on Stage, het gratis stadsfestival dat dit jaar gaat voor meer gezelligheid en beleving. Jardin Local is daar een goed voorbeeld van.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.