FOTOREEKS: 7.000 Racing Genk-fans uit de bol op Stadsplein

“En nu gaan we héél de nacht vieren”

Genk Kampioen.
Karolien Coenen Genk Kampioen.
Hij is binnen! Het blauw-witte legioen heeft de landstitel op zak. Op het Stadsplein dromden donderdagavond meer dan 7.000 supporters samen die de match op een groot scherm volgden. Negentig minuten was het nagelbijten, de ontlading even over 22 uur was groot. De fans vielen elkaar - uitzinnig van vreugde - in de armen. Uit 7.000 kelen klonken de kreten: “Racing camione!” Of nog: “Racing allez, allez!” En ook: “Forza Racing!” 

Hees van het schreeuwen en het aanmoedigen van hun ploeg zetten de 7.000 supporters van Racing Genk de nacht in. Tranen van intense vreugde rolden over de blauw-witte wangen. Supporters zwaaiden met vlaggen en zwierden met sjaals. Ze zongen, sprongen en dansten. Bengaals vuur werd hier en daar afgeschoten. Ook blauwe en groene rookbommen werden boven de hoofden van de supporters afgestoken.

“De mooiste dag uit mijn leven”, lieten Suzy Mommen en haar vriendin Rose Goossens uit Genk horen. “En nu bouwen we een feest. We gaan héél de nacht op de boemel. We feesten door puur op adrenaline.” 

Tine Vos uit Riemst was helemaal door het dolle heen. “Ik had aan mijn vriendin beloofd dat wanneer Genk kampioen zou worden ik in één van de blauwe fonteinen op de Europlaan zou springen.” Ze hield woord en ging voor een avondlijke douche. Meer nog, haar vriendin Aline Nijs aan wie ze de belofte deed, sprong ook in de fontein.

16 mei

Jos Roofthooft, die de supporters voor en tijdens de match opwarmde, vindt dat de stad 16 mei als feestdag moet uitroepen. “Meneer de burgemeester, doop het Stadsplein om tot het 16 mei-plein!” Een datum met een enorme symbolische betekenis:  op 16 mei 1998 won KRC Genk voor het eerst in zijn nog jong bestaan - Racing ontstond in 1988 - de Beker van België. Exact een jaar later behaalde het zijn eerste titel.  KRC heeft nu zijn vierde titel beet. 

Genk Kampioen.
Karolien Coenen Genk Kampioen.
Genk Kampioen.
Karolien Coenen Genk Kampioen.
Genk Kampioen.
Karolien Coenen Genk Kampioen.

Uit de bol

 Dolle taferelen in een stad die heel de nacht en wellicht tot in de vroege ochtend in een feestroes zal zitten. “Er valt een zware last van mijn schouders, we zijn kampioen”, laat Kurt Kinable uit Genk weten. “Bij mij gaan nu alle remmen los. Mijn verstand gaat op nul en de blik op oneindig. Ik weet bij god niet wanneer ik ga slapen.” 

Wendy Holtzem schreeuwde het uit van vreugde: “We zijn kampioen, laat het feest maar beginnen.”

Even na middernacht zal de spelersbus halt houden aan de stadsplein waar de spelers op het podium verschijnen. Het echte kampioenenfeest zal vrijdag (17 mei) plaatsvinden.

Genk Kampioen.
Karolien Coenen Genk Kampioen.
Genk Kampioen. Het was nog heel spannend.
Karolien Coenen Genk Kampioen. Het was nog heel spannend.
Vreugdetaferelen in Genk
Karolien Coenen Vreugdetaferelen in Genk
Ook op het Genkse stadsplein barstte het feestje los.
Karolien Coenen Ook op het Genkse stadsplein barstte het feestje los.
Stadsplein Genk is er klaar voor !! 

0-1 ! Genk ontploft.
Karolien Coenen Stadsplein Genk is er klaar voor !! 0-1 ! Genk ontploft.
Stadsplein Genk is er klaar voor !! 
0-1 ! Genk ontploft.
Karolien Coenen Stadsplein Genk is er klaar voor !! 0-1 ! Genk ontploft.
Genk kampioen.
Karolien Coenen. Genk kampioen.
Suzy Mommen en Roza Goossen uit Genk.
Karolien Coenen Suzy Mommen en Roza Goossen uit Genk.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • DIRK VAN DESSEL

    "Racing" Genk, vanwaar die naam want ze "sjotten" maar "racen" toch niet. Van waar komt die naam dan, wie kan mij dat verklaren aub ?