Fietsersbond steekt fietsers hart onder de riem op de Applausdag

Ook Rutger Barendse en z”n twee kinderen Luc en Hanne kregen applaus van de Genker fietsbond omdat ze het aandurven om op een drukke en gevaarlijke rotonde aan de Place Misère te fietsen.
Karolien Coenen Ook Rutger Barendse en z”n twee kinderen Luc en Hanne kregen applaus van de Genker fietsbond omdat ze het aandurven om op een drukke en gevaarlijke rotonde aan de Place Misère te fietsen.
Vandaag stonden op 170 plaatsen in héél het land teams in de ochtendspits paraat om fietsers te belonen met een warm applaus. Het is nationale Applausdag! Een van de teams stond aan de rotonde op Place Misère, een druk knooppunt waar auto’s, bussen en fietsers elkaar belagen. De voorbijkomende fietsers kregen van een aantal leden van de fietsersbond naast luide felicitaties ook 50 goodiebags. 

De fietsbond van Genk koos niet toevallig de Place Misère uit om de fietsers een hart onder de riem te steken. “Het is een knelpunt voor fietsers”, stelt Jan Fabry, de voorzitter van de fietsersbond. “Hier mengen auto’s, bussen en fietsers zich op de rotonde. Oké, het fietspad op de rotonde is met rode kleur aangeduid en grenst aan het rijvak voor het gemotoriseerd verkeer. Toch is het niet zonder risico’s voor de fietsers. Je ziet hier fietsers die te voet oversteken aan de rotonde. Het rondpunt is niet overzichtelijk genoeg voor fietsers.”

Gevaarlijk

Rutger Barendse fietst met z’n twee kinderen Luc en Hanne naar school. “We rijden elke dag over de rotonde”, laat hij weten. “Het gebeurt regelmatig dat we bijna door een auto omvergereden worden. De kinderen laat ik zeker niet alleen over de rotonde rijden. Te gevaarlijk!” Volgens de Genker fietsbond doet de stad heel wat om de veiligheid en het fietscomfort te verbeteren. “We ijveren er nog voor om op de Bret, waar veel scholen liggen, ook een schoolstraat (geen auto’s toegelaten een half uur voor en na de schooltijd) in te richten. “We gaan er ook voor om in Genk een autoloze zondag te houden.”

Applaus voor de fietsers in Genk.
Karolien Coenen Applaus voor de fietsers in Genk.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.