Fietsbrug geeft zicht op nationaal park vanop zeven meter hoogte

De fietsbrug geeft een prachtig uitzicht op het landschap in het Nationaal Park Hoge Kempen.
TONY VAN GALEN De fietsbrug geeft een prachtig uitzicht op het landschap in het Nationaal Park Hoge Kempen.
Wie zin heeft in een fietstocht door de heide, kan vanaf eind volgend jaar terecht in het Nationaal Park Hoge Kempen. Toerisme Limburg stelde daarrond gisteren haar gloednieuwe fietsbelevingsproject voor.

"We zorgen niet alleen voor een veilige fietsoversteek, we voegen ook een extra beleving toe", belooft gedeputeerde voor Toerisme Igor Philtjens.

Boven de heide

Zo komt er onder meer een gigantische fietsbrug. Ze hangt tot zeven meter hoog boven de heide in het nationaal park en is 275 meter lang. Prijskaartje: 1,2 miljoen euro. "Geld dat toegezegd werd door het SALK (Strategisch Actieplan Limburg in het Kwadraat)", aldus Igor Philtjens. "Toerisme Limburg en Toerisme Vlaanderen krijgen de nodige middelen om het fietsroutenetwerk in de provincie een extra boost en beleving te geven." Ook de gemeente Maasmechelen doet een duit in het zakje om de fietsbrug te kunnen verwezenlijken.


Volgens Philtjens zal het fietsbelevingsproject het toerisme in de regio een serieuze boost geven. "Vanop de fietsbrug heb je een prachtig zicht op het heidelandschap in het nationaal park", liet de gedeputeerde weten. "We voegen een nieuwe dimensie toe aan het fietsroutenetwerk. Met Fietsen door de heide en andere bijzondere fietsprojecten zetten we stappen naar het fietsroutenetwerk van de toekomst", aldus Philtjens. (LXB)