Ex van vermoorde Luana op vrije voeten

ENKEL ZIJN NIEUWE VRIENDIN ZOU MESSTEKEN GEGEVEN HEBBEN

RV
Emrah T. (31), die verdacht werd van de moord op zijn ex-vriendin Luana Romagnoli, werd gisteren door de onderzoeksrechter vrijgelaten. Anastasia N., de nieuwe vriendin van Emrah, blijft wel aangehouden. Volgens de speurders is zij verantwoordelijk voor de messteken die Luana het leven kostten. Familie en vrienden van het slachtoffer reageren geschokt op de vrijlating.

Luana is met zekerheid overleden aan de gevolgen van de messteken die ze kreeg tijdens de aanval aan de Dieplaan in Genk. Dat is de conclusie van het autopsieverslag. De jonge Genkse moeder werd samen met haar nieuwe vriend belaagd, waarbij het tot een vechtpartij kwam. Er werd ook een mes getrokken, maar niet door Emrah T., zo blijkt nu uit het onderzoek. Alles wijst in de richting van diens nieuwe vriendin Anastasia N., die het mes uit haar handtas gehaald zou hebben. Beiden zaten al een maand in de cel op verdenking van moord, en verschenen gisteren voor de onderzoeksrechter, die Emrah T. dus liet gaan. Er was, zo luidde het, geen reden meer om de aanhouding van Emrah T. in dit dossier te verlengen, aangezien er geen aanwijzingen zijn dat zijn betrokkenheid bij de vechtpartij - T. zou wel met zekerheid gevochten hebben met Raf Ignoul, de nieuwe vriend van Luana - tot de dood van het slachtoffer geleid heeft.


"Ik kan enkel bevestigen dat de man vrijgelaten werd", zegt Bruno Copin van het parket. "De vrouwelijke verdachte blijft wel in de cel - haar aanhouding werd verlengd." Anastasia N. blijft dus officieel in verdenking gesteld van de moord op Luana. Emrah T. zou sinds gisteren op een geheim adres verblijven, uit angst voor wraakacties. De familie van Luana Romagnoli wilde enkel meegeven dat zij enorm geschrokken zijn door de plotse vrijlating.

"Harde klap"

Ook de vrienden en kennissen van Luana reageren geschokt op de vrijlating van Emrah T. "Hij heeft het uiteindelijk allemaal zover laten komen", klinkt het. "Hij is op zijn minst medeplichtig. Onbegrijpelijk dat hij de cel zomaar mag verlaten. Een harde klap voor de nabestaanden."


Of Anastasia de moord intussen ook effectief bekend heeft, kon niemand gisteren bevestigen.