Ekoshop Genk geeft gratis maaltijden weg: “Ik doe het voor de mensen die het minder breed hebben”

Ekoshop Genk maakt maaltijden voor minderbedeelden met resterende voedingswaren.
Mine Dalemans Ekoshop Genk maakt maaltijden voor minderbedeelden met resterende voedingswaren.
Ekoshop Genk laat mensen in armoede niet in de kou staan. Zo is medewerker Stefano Sturiale (21) aan de slag gegaan met voedseloverschotten en geeft hij maaltijden gratis weg aan wie het moeilijk heeft. “Iedereen beleeft nu een crisis en ik wilde daarom mijn goed hart tonen”, klinkt het. 

Vier dagen geleden kwam Ekoshop Genk met een idee op de proppen om te vermijden dat hun voedseloverschotten in de vuilbak zouden belanden. Het team besliste om maaltijden te bereiden en die weg te schenken. “Om te kijken of er wel degelijk volk op zou afkomen, heb ik een oproep gedeeld op Facebook”, legt Stefano uit. “Ik werd overspoeld door berichten en kreeg veel telefoontjes”, zegt hij. De Facebookpost werd dan ook meer dan zeshonderd keer gedeeld.

Crisis

En daar is Stefano erg blij mee. “Het is echt geweldig! Ik krijg zelfs reacties van mensen uit Kortrijk, die klinken enkel positief natuurlijk.” Ekoshop doet het echter niet voor de roem, maar wel voor het goede doel. “Iedereen beleeft nu een crisis en ik wilde daarom mijn goed hart tonen. Ik doe het echt voor de mensen die het niet breed hebben”, zegt de kok.

De tientallen maaltijden betekenen dan ook veel voor de mensen. “Een vrouw bedankte me, omdat op deze manier haar kinderen aan avondeten heb kunnen helpen”, klinkt het. Ook vandaag heb ik weer een privébericht gekregen van een groot gezin. Daar kan ik gewoon geen nee tegen zeggen.”