Een kleine 250 ZOL-medewerkers
doen mee aan Tournée Minérale

De Waterkar is het symbool van de start van Tournée Minérale die in Ziekenhuis Oost- Limburg met succes wordt gevolgd. Een kleine 250 medewerkers raken héél de maand februari geen druppel alcohol aan, ze drinen water.
Karolien Coenen De Waterkar is het symbool van de start van Tournée Minérale die in Ziekenhuis Oost- Limburg met succes wordt gevolgd. Een kleine 250 medewerkers raken héél de maand februari geen druppel alcohol aan, ze drinen water.
Ziekenhuis Oost-Limburg campus Sint-Jan dat in het Synaps Park in Genk ligt, vroeg en kreeg de Waterkar die eigendom is van en uitgestuurd wordt door de Watergroep (vroegere Maatschappij voor Watervoorziening) om gratis leidingwater te bedelen. De komst van de Waterkar is het startschot van Tournée Minérale die héél de maand februari duurt en waarbij de deelnemers 28 dagen lang beloven geen druppel alcohol te drinken.

Zes keer meer

 Achter de tap stond een tevreden Katrijn Van Aken, coördinator zorgpad alcohol in Ziekenhuis Oost- Limburg en bezieler van Tournée Minéral in het ziekenhuis. “Al bijna 250 dokters, verplegers en andere medewerkers in het ziekenhuis doen mee”, liet ze weten. “Zes keer meer dan vorig jaar toen we er zo’n 80 telden.”

Uit solidariteit

Heide Velkeneers en Lieve Van Loo, twee verpleegsters die werken in de dagkliniek, zeggen ja tegen Tournee Mineral uit solidariteit met collega’s die héél februari alcohol afzweren. “We doen voor de eerste keer mee en gaan de uitdaging aan om geen druppel alcohol aan te raken. De dokters zeggen dat we méér water moeten drinken. En dat gaan we doen.” An Schreurs, Wendy Brouwers en Carrie Jonckheere, alle drie sociaal werkers in het ziekenhuis zijn notoire waterdrinkers. “Dagelijks drink ik toch een kleine twee liter en half water”, bekende Wendy. “Ik drink niks alcohol. Bovendien is het gezond om water te drinken”. De medewerkers die vandaag onder de middagpauze een glas water kwamen drinken kregen nog een gezond extraatje mee. Het ziekenhuis bood hen een fruitslaatje aan. 

Verpleegster Lieve Van Loo kwam een glas leidingwater halen dat in de Waterkar uit de kraan werd getapt.
Karolien Coenen Verpleegster Lieve Van Loo kwam een glas leidingwater halen dat in de Waterkar uit de kraan werd getapt.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.