Dronken bestuurder steelt, verliest rijbewijs en veroorzaakt crash (en dat allemaal in één nacht)

De man graait eerst een fles drank mee uit het de shop van het tankstation, maar krijgt later wroeging.
Google Maps De man graait eerst een fles drank mee uit het de shop van het tankstation, maar krijgt later wroeging.
Winkeldiefstal, sturen onder invloed en vervolgens een zwaar verkeersongeval veroorzaken: een 29-jarige man uit Bilzen heeft het afgelopen nacht wel heel bont gemaakt. De vrouw die hij aanreed, raakte zwaargewond.

De twintiger begon zijn turbulente nacht omstreeks 1.30 uur, toen hij in de winkel van een tankstation langs de Hasseltweg een fles sterkedrank meegraaide. Blijkbaar kreeg hij wroeging, want enige tijd later keerde hij terug om de fles alsnog te betalen. Zo liep hij recht in de handen van de politie, die net een patrouille ter plaatse had gestuurd om een proces-verbaal op te stellen van de diefstal. Omdat de man gedronken had en met de auto naar het tankstation gekomen was, werd hij meegenomen naar het commissariaat voor een alcoholcontrole. Hij blies positief en mocht zijn rijbewijs prompt afgeven voor een periode van vijftien dagen.

De twintiger mocht het commissariaat — te voet — verlaten. Maar hij bleek nog niet klaar te zijn met de arm der wet. Enkele uren later, omstreeks 5 uur, volgde een oproep voor een verkeersongeval aan de Hasseltweg. De Bilzenaar was opnieuw achter het stuur van zijn wagen gekropen en vervolgens tegen een andere auto gebotst. Hij probeerde nog weg te rijden, maar werd ter hoogte van de AS Adventure ingerekend. De bestuurster van de andere auto, Döndü M. (41) uit Genk, werd met zware verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. Ze verkeerde gelukkig niet in levensgevaar. De twintiger raakte zelf lichtgewond.

De Bilzenaar en zijn 19-jarige passagier werden gisteren verhoord, waarna het parket hen liet gaan. De twintiger zal zich wel nog in de politierechtbank moeten verantwoorden.




3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • karien denil

    mocht het commissariaat te voet verlaten maar dan toch met zijn autosleutels in de hand en zijn auto om de hoek ????? begrijpe wie begrijpe kan !!! hopelijk zware straf…geef hem maar aan Rechter D'Hondt, anders komt er weer niks van in huis !!

  • Jef Denijs

    'S anderendaags rijdt die opnieuw, deze keer zonder rijbewijs.

  • Henri Jordens

    Diefstal, dronken rijden, ongeval veroorzaken met poging tot vluchtmisdrijf en terug naar huis mogen. Kan hij zijn vrijheid nog een keer gaan vieren. Waarom niet dadelijk in hechtenis (poging tot doodslag met auto als wapen) De wagen verbeurd klaren wegens poging tot vluchtmisdrijf enzovoort. Wanneer volgen hier eindelijk eens straffen die deze potentieele moordenaars echt voelen?