Draak verbaast bezoekers O-parade

De draak van theatergroep Planète Vapeur ging met de meeste aandacht lopen, maar ook andere figuren van diverse pluimage konden de massa bekoren.
Karolien Coenen De draak van theatergroep Planète Vapeur ging met de meeste aandacht lopen, maar ook andere figuren van diverse pluimage konden de massa bekoren.
De 67ste editie van de feestelijkheden rond 1 mei in Genk bracht over de hele dag meer dan 100.000 mensen op de been.

Het hoogtepunt vandaag was zonder twijfel de O-parade, die dit jaar onder andere uitpakte met een reusachtige draak van de Franse theatergroep Planète Vapeur. Het mechanische gevaarte blies rook in het publiek en verbaasde de duizenden toeschouwers. Ook de praalwagens misten hun effect niet. Japanse drummers stalen de show vanop twee opvallende wagens. Meer dan 40 nationale en internationale straattheatergroepen en zeven originele praalwagens maakten uiteindelijk de parade tot een onvergetelijk schouwspel. Meikoningin Chanice Guarraci en haar Meiprinsessen Aariana Vivas Yepez en Katrijn De Doncker straalden in een creatie van Karolien Verstraeten aan het einde van de stoet.


Enige smet op het blazoen: door de werken aan Kiewitbrug was er zondag geen treinverkeer tussen Hasselt en Genk waardoor de bezoekers die met het openbaar vervoer wilden komen aangewezen waren op vervangbussen. (DMH)

Karolien Coenen
Karolien Coenen
Karolien Coenen