Dieven houden slager onder schot en stelen 15.000 euro

Mostapha Kiouah was om 3.30 uur al aan het werk in zijn zaak, zegt ook te weten wie daders zijn

Slager Mostapha Kiouah.
Marco Mariotti Slager Mostapha Kiouah.
Vier gewapende dieven hebben in de nacht van woensdag op donderdag 15.000 euro gestolen bij de slagerij op de Hoevezavellaan in Genk. De slager was er rond 3.30 uur al aan het werk en werd onder schot gehouden. “Ik heb de daders herkend”, vertelt uitbater Mostapha Kiouah (50). 

Het was rond 3.30 uur dat Mostapha en zijn schoonvader de zaak binnenstapten. De twee zouden al vroeg beginnen werken, maar merkten dat één van de bewakingscamera's naar boven was gedraaid. "Ik deed teken aan mijn schoonvader dat hij moest wachten, en ik zou de politie bellen", vertelt hij. De achterdeur bleek inderdaad geforceerd. 

De slagerij was donderdag gewoon weer open.
Marco Mariotti De slagerij was donderdag gewoon weer open.

15.000 euro

Maar terwijl Mostapha naar de achterzijde van het pand wandelde, wist hij niet dat de daders nog aanwezig waren. Ze zaten in hun wagen aan de achterkant van de slagerij. "Plots zag ik één van de daders naar binnen wandelen terwijl hij een pistool op me richtte", vertelt Mostapha. "Hij zou schieten als ik niet aan de kant ging." Zijn schoonvader kon intussen vluchten.

"Ik vroeg de dief wat hij wilde hebben en zei dat hij weg moest. Maar nog twee mannen volgden hem al snel. Ik ging in een hoekje op mijn knieën zitten, tot ik een vierde man zag binnenkomen. Die wandelde rechtstreeks naar de voorkant van de zaak en vond blindelings de trap." Na enkele tellen stond de man weer beneden met de buit: 15.000 euro.

Witte broek en schoenen

Het feit dat één van de mannen zijn weg blindelings vond, is voor Mostapha het bewijs dat het iemand moest zijn de zaak goed kende. "Maar ik herkende hèm ook effectief. Hij droeg een witte broek en witte schoenen. Ik heb al mijn informatie aan de politie doorgegeven, en verteld wie ik denk dat de feiten pleegde. Het is trouwens niet de eerste keer. Ze hebben nog al eens een som geld van mij gestolen." Volgens de slager gaat het om verdachten uit de omgeving van Waterschei of Zwartberg. 

Ik herkende één van de dieven. Hij droeg een witte broek en schoenen

Slager Mostapha

Mostapha is nog steeds zwaar onder de indruk, maar stond donderdag terug in zijn zaak. "Ik kan de winkel moeilijk sluiten, want dan heb ik geen inkomsten. Maar bang ben ik zeker niet ." 

De FGP ontfermt zich over de zaak en is een onderzoek gestart. Officieel ontbreekt voorlopig nog elk spoor. Volgens de politie vluchtten de daders met een wagen richting het centrum van Genk. 

De slagerij aan de Hoevezavellaan.
Marco Mariotti De slagerij aan de Hoevezavellaan.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • valere vermeulen

    15000€ cash ?? toch niet om vlees in het zwart te kopen zeker..