Dansgroep uit Oostkantons krijgt Gouden Legpenning

De Gouden Legpenning voor 2019 gaat naar de Tanzgarde Vegder Diddeldöppscher.
Benoit De Freine De Gouden Legpenning voor 2019 gaat naar de Tanzgarde Vegder Diddeldöppscher.

De 44ste Gouden Legpenning met het portret van commandeur en carnavalist in hart en nieren Hilaire Jansen - hij lag aan de basis van carnaval in Genk en was de bedenker van de onderscheiding - voor 2019 gaat naar de Tanzgarde Vegder Diddeldöppscher. De laatste is een bekende dansgroep uit Sankt-Vith, een plaats in de Duitstalige Oostkantons. De dansgroep is steevast van de partij met optredens op prinsenzittingen tot ver buiten de provincie Limburg. “Het is geen showgroep maar een echte dansgarde naar aloud Duits model”, zei Danny Vandersmissen, commandeur bij de Confrerie van de Orde van de Gulle Lach en één van de Einzelgängers die meeloopt in de carnavalstoet van Genk. De Gouden Legpenning wordt uitgereikt aan artiesten of groepen die zich verdienstelijk maken in carnaval. 

Duits

“Ze dansen op de tonen van marsen en polka’s”, vulde hij aan. “Hun danspassen zien er militaristisch uit, maar ze zorgen ook voor acrobatie en spektakel op cavalcades”, aldus nog Danny Vandersmissen. Menig carnavalgroep in Limburg en daarbuiten boekt de Tansgarde. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.