Clown die liefdesrivaal neerstak, riskeert opnieuw celstraf voor gevallen van agressie: “Als hij gedronken heeft, gaat het fout”

De beklaagde is clown in bijberoep en werd in oktober 2015 veroordeeld tot een celstraf van een jaar.
Jimmy De Schrijver De beklaagde is clown in bijberoep en werd in oktober 2015 veroordeeld tot een celstraf van een jaar.
Een 31-jarige man uit Genk riskeert een effectieve celstraf van tien maanden voor twee schermutselingen waarbij hij in het najaar van 2017 was betrokken. “Hij was zo dronken dat hij niet kon verhoord worden”, beschreef de procureur zijn alcoholprobleem. De dakwerker is clown in bijberoep en werd in oktober 2015 al eens veroordeeld tot een celstraf van een jaar omdat hij een liefdesrivaal had neergestoken. 

Op 8 oktober 2013 trok de Genkenaar in het holst van de nacht naar de Korhoenstraat in Houthalen-Oost. Daar woonde de nieuwe partner van zijn ex. Nadat hij de moeder van zijn twee kinderen telefonisch nog gehoord had, kookte zijn potje over. Hij stak eerst de banden van de wagen van zijn liefdesrivaal lek. Toen hij zijn ex zag opduiken, haalde hij een breekmes boven en stak dit in het bovenlichaam van haar nieuwe vriend. Het slachtoffer vluchtte de woning in, waarop de Genkenaar hem volgde. Hij sloeg daarbij de veranda stuk en liep zo zelf verwondingen op. Het slachtoffer kon de woesteling afweren met een bezemsteel. Hij moest uiteindelijk met spoed geopereerd worden aan zijn lever en was twee maanden arbeidsongeschikt. De Genkenaar werd veroordeeld tot een jaar cel, waarvan de helft met uitstel. Daarnaast moest hij het slachtoffer een schadevergoeding van 9.298 euro betalen. 

Verkeersagressie

Een jaar later kwam de man opnieuw in de problemen nadat hij zich agressief had gedragen in het verkeer. Hij kreeg een werkstraf van zestig uur omdat hij een automobiliste bedreigd had met een luchtdrukgeweer. Hij beweerde in de rechtbank dat hij het wapen gebruikte in een act met kinderen. 

Na deze feiten bleef het even stil rond de clown, maar twee jaar geleden liep het weer mis. Onder invloed van drank en drugs kwam hij een café binnengevallen. Hij viel er de klanten lastig en verkocht er drugs, waarna de uitbater hem vroeg de zaak te verlaten. Daarop zou hij een kopstoot uitgedeeld hebben. “Hij was zo onder de invloed dat hij niet kon verhoord worden en moest eerst zijn roes uitslapen in de cel”, weet de advocate van de burgerlijke partij. “Hij heeft de feiten uiteindelijk toegegeven. Mijn cliënt ontving volgens het afbetalingsplan vier keer 150 euro, daarna bleef het stil.”

Alcohol en agressie 

De procureur bevestigde dat de man voor twee verschillende feiten werd gedagvaard. Aanvankelijk werd geprobeerd de agressie in het café via strafbemiddeling te regelen, maar omdat de betaling niet correct is verlopen, werd hij toch gedagvaard. “Het andere dossier kadert in hetzelfde patroon. Een misverstand met een andere man liep uit in een discussie. Uiteindelijk werd de beklaagde kwaad en hield hij zijn zakmes tegen de hals van het slachtoffer. Zelf ontkent hij dat hij het mes heeft opengedaan, maar een overbuurvrouw bevestigt de feiten. Net als bij de eerste feiten was de Genkenaar onder invloed van alcohol.”

Ondertussen wordt de beklaagde begeleid voor zijn alcoholprobleem en zou het beter gaan met hem. Hij riskeert naast de celstraf van tien maanden ook een boete van zeshonderd euro.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tina Colpaert

  Als je niet tegen drank kan en ipv leuk agressief word blijf er dan met u fikken van!

 • Cindy Dekkers

  Wat een clown. Misschien kan hij het binnen in den bak wat opvrolijken met zijn grappen, want daar hoort deze clown toch wel thuis.

 • Andy De Schieter

  Alcohol. Blijf het maar subsidiëren en beschermen.

 • Alex Van der Beke

  Goed en helaas veelvoorkomend voorbeeld van hoe het Belgisch justitiebeleid heel erg faalt. Bepaalde zelfverklaarde intelectuele academici blijven hun kop in het zand steken, de advocatuur en bepaalde extremisten wrijven zich gretig in de handen. En de slachtoffers en de samenleving knarsetanden en lijden verder.