Chillambas Genk zijn
een succesverhaal

Getuigschriften voor de Chillambas Genk.
Xavier Lenaers Getuigschriften voor de Chillambas Genk.
Drie jaar geleden rolde de stad de Chillambas (een soort ambassadeurs) uit. Jongeren die zich engageren om een paar keer in de week naar het station, het centrum of de stadsbibliotheek te gaan. Daar spreken ze (hang) jongeren aan en overtuigen hen om naar het jeugdhuis PAND te komen waar voor hen kleine en grote activiteiten georganiseerd worden. Ook de Chillambas zorgen voor activiteiten. Het jongerenproject is een succesverhaal. Vooral het afgelopen jaar boomen de ambassadeurs. “Ze boekten recordcijfers”, stelt schepen van jeugd Toon Vandeurzen. “Op een eetdag kwamen 153 jongeren naar het jeugdhuis. Gemiddeld komen op woensdag 83 jongeren naar het jeugdhuis. September vorig jaar werd ook donderdag opgenomen in het project. Hier ligt het aantal bezoekers beduidend lager: 20 gemiddeld per donderdag!”

Chillen

Anass Chergui, één van de zes Chillambas die uit de handen van burgemeester Wim Dries een getuigschrift kregen voor bewezen diensten, getuigt. “Ik ben zelf een hangjongere geweest en ik ken de meeste jongeren”, vertelt hij. “Ik moet niet veel moeite doen om jongeren te overtuigen naar het jeugdhuis te komen. Voor veel jongeren is het jeugdhuis een tweede thuis geworden.” Chillamba Ibtissam Hachad prijst het jeugdhuis aan als een ideale plek voor jongeren om te chillen. “Hier kunnen ze elkaar ontmoeten. Of ze meten elkaar aan de pooltafel of bij een partij kickervoetbal. Vooral playstation kent veel bijval bij de jongeren. Dat we goed liggen bij de jongeren komt ook door berichten te posten op sociale media.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.