Burgemeester nodigt de klimaatjongeren
van Genk uit voor deelname klimaattafels

De klimaatmars in Genk, waaraan een kleine 5000 jongeren deelnamen, werd onder de loep genomen op de gemeenteraad.
Karolien Coenen De klimaatmars in Genk, waaraan een kleine 5000 jongeren deelnamen, werd onder de loep genomen op de gemeenteraad.

De eerste en tot nog toe enige klimaatmars in Genk waarop een kleine 5000 schoolgaande jongeren door de straten van het centrum trokken, was onderwerp van gesprek op de gemeenteraad. Raadslid Chantal Coppens (N-VA) formuleerde enkele bedenkingen. Ze wilde weten of de burgemeester bedenkingen had toen bleek dat de mars niet door de jongeren maar door enkele mama’s werd georganiseerd. En dat hem de manifeste politieke propaganda op de mars ontgaan was? “Het is niet aan mij om een oordeel te vellen over het opzet, invulling of (al dan niet politieke) inhoud van de mars”, reageerde burgemeester Wim Dries. “Ik kan als burgemeester enkel optreden in het kader van de openbare orde en veiligheid.” Verder vroeg Chantal Coppens of de burgemeester in de toekomst voor de jongeren nog andere acties voor het klimaat zou durven voorstellen. “We hebben na afloop van en naar aanleiding van de klimaatmars in onze stad intern overleg gepleegd met stadsdiensten Duurzame Ontwikkeling, Jeugd, Diversiteit en Onderwijs. Ze vernamen nog dat de organisatoren van de mars in Genk nog een eisenbundel zouden bezorgen aan het stadsbestuur”, aldus Wim Dries.  “Het lijkt ons zinvol om Youth for Climate Genk uit te nodigen om deel te nemen aan de zogenaamde klimaattafels die we houden in het geplande G3600- participatieproject. Zo kunnen we de stem van de klimaatjongeren meenemen in de opmaak van het beleidsplan van de stad”, besloot de burgemeester.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.