Bokrijk heeft met ‘De Wildeman’ eigen bier

Brouwer Frank Boon proeft zijn eigen creatie.
Karolien Coenen Brouwer Frank Boon proeft zijn eigen creatie.
Bokrijk heeft een eigen bier: De Wildeman. Frank Boon, de bekende brouwer uit Lembeek in Vlaams-Brabant, stelde zijn creatie voor in het kasteel van Bokrijk. “Het bier heeft een aroma dat aan wijn doet denken. Dat komt door toevoeging van een drie jaar oude Lambiek”, aldus de brouwer. 

De nieuwste telg in bierland België kadert in ‘Bokrijk Brandmerkt’. Hiermee zet Bokrijk het heden, verleden en toekomst van vakmanschap in de kijker. Na brood en textiel is nu het bierbrouwen aan de beurt. “We zetten in op het bewaren en ontsluiten van het erfgoed rond het artisanaal en historisch brouwen van bier”, legt de voorzitter van Domein Bokrijk Igor Philtjens uit. “Het vakmanschap kent een rijke traditie en is vandaag volop in evolutie.” Rond bier loopt een expositie in ‘t Paenhuys, een brouwhuis uit Diepenbeek dat in Bokrijk is heropgebouwd. Daar kunnen bezoekers zes keer in het seizoen zien hoe de Bokrijkse brouwmeesters volgens oude recepten bier brouwen. Het bier kan ter plaatse geproefd worden. De Wildeman is te koop bij de horecazaken in en rond het museum en in de museumshop. Meer info op www.bokrijk.be.

De Wildeman is een zwaar bruin bier met een volle en wijnachtige smaak.
Karolien Coenen De Wildeman is een zwaar bruin bier met een volle en wijnachtige smaak.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.