Beste werkgever van België komt naar Genk: EASI en VAIMO richten samen kantoor in op C-mine

Breght Evens (VAIMO) en Johan Tournet (EASI).
HLN Breght Evens (VAIMO) en Johan Tournet (EASI).
Voortaan spot je Breght Evens van VAIMO en Johan Tournet van EASI ook in hun gezamenlijke kantoor op C-mine. De twee Limburgers willen van deze gedeelde werkplek een waar succes maken. “Al beseffen we maar al te goed dat er een verschil is tussen welzijn en gelukkig zijn: mooie kantoren volstaan niet. Op onze werkvloer gaan we voor schouderklopjes en openlijke appreciatie”, legt Tournet uit.

Werken in Limburg

De Limburgse ondernemers, vrienden van jongs af aan en later collega’s bij Lecor-Raedschelders, werken voor twee verschillende bedrijven. “Het is niet zo dat we hebben besloten de activiteiten van de firma’s te bundelen”, verduidelijkt Tournet. “We willen beiden gewoon hard inzetten op lokaal talent in Limburg. Heel wat mensen uit onze provincie pendelen elke dag naar Brussel, terwijl ze ook dicht bij huis hun talenten tot ontwikkeling kunnen laten komen. We kiezen er daarom bewust voor kansen te geven aan lokaal talent.”

Volgens Evens biedt Genk als uitvalsbasis ook veel opportuniteiten. “We zitten dicht bij onze klanten in België, Nederland en Luxemburg. Dicht bij huis werken, maar toch in een bedrijf met internationale allure.” Zijn bedrijf VAIMO, dat volop inzet op e-commerce, is in de Benelux voortdurend op zoek naar extra mensen. “We zitten ondertussen in vijftien verschillende landen. Momenteel zijn we met veertig, maar over een jaar is dat misschien twee keer zoveel.”

Vijf keer op rij beste werkgever van België

Van mensen aantrekken en het hen naar hun zin maken, weet Tournet dan weer alles. “EASI werd voor de vijfde keer op rij bekroond tot Beste Werkgever van België in de categorie bedrijven met minder dan vijfhonderd werknemers.” CEO Salvatore Curaba startte het IT-bedrijf in 1999 en zette toen al in op het geluk van de werknemers. “Zo kun je na twee jaar aandeelhouder worden van het bedrijf, 25 procent van onze mensen doet dat ook. Bij EASI geven we mensen de kans zelf ideeën en projecten uit te werken. Persoonlijke waarden en talenten stimuleren we ten volle.”

Succes in de Benelux en straks misschien wel in de rest van de wereld begint dus gewoon in Limburg. Maar hebben mensen in de businesswereld ook graag met die Limburgers te doen? “Ook in de zakenwereld worden we omschreven als gemoedelijke mensen,” knikt Tournet. “Naar mijn gevoel worden we overal en altijd warm ontvangen. Die Limburgse roots is een absolute troef.”

Johan Tournet (EASI) en Breght Evens (VAIMO).
HLN Johan Tournet (EASI) en Breght Evens (VAIMO).
Johan Tournet (EASI) en Breght Evens (VAIMO).
HLN Johan Tournet (EASI) en Breght Evens (VAIMO).Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.