Beloftenteam van Genk Ladies scoort 13 keer

Nadat de Genkse beloften voorbije week nipt verloren tegen DV Tongeren, haalden ze zaterdag zwaar uit in de Beker van België. Tegen Loenhout nam Genk meteen de touwtjes in handen. Met een loepzuivere hattrick van Ellen Oversteyns zat men bij de rust reeds op rozen. In de tweede helft was er geen houden meer aan en werd er nog tienmaal gescoord. Geerts (2x), Knevels (2x), Steyvers (2x), Eurlings, Verbist, Donné en nog eens Oversteyns zorgden voor de ruime zege. In de volgende ronde treft Genk Ladies Westhoek-Diksmuide.


Trainer Thomas Jansen was opgetogen. "Na de ongelukkige nederlaag in de competitie wedstrijd tegen Tongeren hebben we tegen Loenhout opnieuw de puntjes op de i gezet", zegt Jansen.


Hoe hoog leggen jullie dit seizoen de lat?


"We willen vlot in de middenmoot meedraaien. En af en toe stunten. We willen de speelsters zoveel mogelijk klaarstomen om nadien de stap naar de eerste ploeg te kunnen zetten", aldus Jansen.


DV Tongeren A verloor de bekerwedstrijd tegen KV Mechelen met 2-0. De wedstrijd tussen Melsele en Louwel werd uitgesteld. Bij de thuisploeg kwam de 22-jarige speelster Jella Lauwens vrijdag tijdens een tragisch ongeval om het leven. (CLM)