Bart Hiemeleers is Genker Ondernemer van het Jaar

Genker Ondernemer van het jaar
LVKG Genker Ondernemer van het jaar
Bart Hiemeleers van het Genker Plantencentrum is de Genker Ondernemer van het Jaar. “In het Genker Plantencentrum wordt letterlijk over alles nagedacht”, klonkt het bij de jury. “Er wordt aan geen enkel detail voorbijgegaan. Tijdens onze inspectiedag hadden we zelfs het gevoel dat er dingen in scène waren gezet, gewoon om te demonstreren hoe goed ze in staat zijn om op ‘onverwachte' situaties te anticiperen.”

De award werd voor de eerste keer uitgereikt door Unizo Genk in het Stiemerhotel. “Als organisatie van zelfstandige ondernemers willen we enerzijds het ondernemerschap in kijker zetten. Genk telt namelijk meer dan vierduizend ondernemers”, zegt voorzitter Wim Lenaers van het Award-comité. De twee andere finalisten waren Ines Schevenels van Peppe’s en Luc Peumans van Painting with Light. “De raad van bestuur van Unizo Genk weerhield drie kandidaten uit honderden namen. In de zomervakantie hield een team van Unizo-leden en externe specialisten halt bij elk van de drie genomineerden.”

3 x beste plantencentrum van België

Het Genker Plantencentrum is hoe dan ook niet aan zijn proefstuk toe. Het bedrijf werd al drie keer bekroond als beste plantencentrum van België. “We krijgen elk weekend duizenden mensen over de vloer, van heinde en ver”, glundert Hiemeleers. “We zetten volop in op klantvriendelijkheid en op het welzijn van onze dertig werknemers. Als er iets niet lukt, wordt dat altijd gezamenlijk besproken. Bovendien zijn we alle dagen open. Het verbaast me dan ook dat, gezien de erkenning van ons toeristisch stadscentrum, niet meer handelaars die piste volgen.”

Meer dan 4.400 plantensoorten

Het Genker Plantencentrum werd opgericht in 1993 en is twintigduizend vierkante meter groot. Bezoekers kunnen kiezen tussen meer dan 4.400 verschillende soorten planten, het grootste aanbod in de Benelux. Verder groeit het plantencentrum stilaan uit tot een echt familiebedrijf: Hiemeleers’ zoon en dochter zijn ondertussen vaste bedrijfsmedewerkers.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.