Ali Caglar mikpunt van politieke discussie

De in juni veroordeelde Ali Caglar (CD&V) functioneert nog steeds binnen de Infrax-geledingen. Het vonnis vermeldt nochtans duidelijk dat hij druk uitoefende op de Infraxtop om firma's van zijn keuze aan een contract te helpen.

Zuhal Demir (N-VA) reageert afkeurend "Een schepen die veroordeeld is voor corruptie en waarvan de rechter oordeelde dat hij zijn invloed misbruikte bij de Infraxtop, toch in de raad van bestuur van onder andere Infrax laten zitten. Het getuigt van een totaal gebrek aan respect voor de burger. Caglar heeft geen stap opzij gezet om zijn naam te zuiveren. Waarom CD&V Caglar blijft beschermen ondanks de veroordeling is mij een raadsel. Genk verdient beter dan dit soort schaduwspelletjes."


Burgemeester Wim Dries (CD&V) is het daar niet mee eens: "Schepen Caglar is sinds 17 april tijdelijk afwezig in zijn mandaat als schepen om zich maximaal te kunnen inlaten met het hangende proces waarin nog geen definitieve uitspraak is. Als gemeenteraadslid werd hij door de gemeenteraad aangesteld om de Stad Genk te vertegenwoordigen in enkele intergemeentelijke samenwerkingen. Over die aanstellingen werden geen vragen gesteld tijdens de jongste gemeenteraden. Nu plotseling wel. Ik kan me dan ook niet van de indruk ontdoen dat de heisa louter als doel heeft onze partij en haar mandatarissen schade toe te brengen." (DSS)