Al 190.000 mensen fietsten door water in Bokrijk

Weer of geen weer, altijd nemen mensen de tijd om 'door' het water de fietsen.
Foto Borgerhoff Weer of geen weer, altijd nemen mensen de tijd om 'door' het water de fietsen.

Het sublieme fietsgenot in de provincie Limburg vind je in Bokrijk. Daar kan je sinds april vorig jaar fietsen door het water. Dat mag je letterlijk nemen aangezien een fietspad van 212 meter pal door één van de vijvers van het vijvergebied van De Weyers loopt.


Vorig seizoen stond de teller van het aantal mensen die met de fiets dwars door de vijver fietsten op 190.000. Dat cijfer werd in 10 maanden gehaald. En het aantal stijgt nog, zo blijkt uit de cijfers van de voorbije twee maanden. "In april en mei dit jaar mochten we al 40.000 fietsers, en zeker zoveel wandelaars, ontvangen", aldus Igor Philtjens, de voorzitter van Toerisme Limburg en gedeputeerde van toerisme, cultuur en erfgoed.


"De groei toont aan dat een beleving toevoegen aan het al bestaande fietsroutenetwerk aanslaat", voegt Philtjens er nog aan toe. "Limburg is al 20 jaar hét fietsparadijs waar jaarlijks meer dan twee miljoen fietsers naartoe komen. Wel, om onze koppositie te behouden moeten we blijven investeren in kwaliteit en beleving. We maken met nieuwe aanpassingen het fietsen hier nog aantrekkelijker", besluit de gedeputeerde. (LXB)