Agenten ontdekken negen damherten vastgebonden op aanhangwagen

De damherten lagen in de achterbak.
Natuurhulpcentrum De damherten lagen in de achterbak.
Tijdens een verkeerscontrole op de Europalaan in Genk hebben agenten vanmiddag negen damherten ontdekt. Ze werden in beslag genomen. 

De dieren zaten vastgebonden bij elkaar op een aanhangwagen. De eigenaar werd verhoord en er werd een pv opgesteld.

De herten werden nadien overgebracht naar het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen waar ze worden verzorgd. Twee van hen zouden gewond zijn.  De dieren zijn één jaar oud. Waar ze vandaan komen of wat hun eindbestemming was, is nog niet duidelijk.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pierre Jacobs

  Waar is het probleem, men kan ze niet vervoeren met "DE LIJN" bij mijn weten is het niet verboden zijn eigen dieren te vervoeren. Veronderstel dat men een aantal Herten of Damherten heeft (niet verboden) en men gaat verhuizen naar een groter domein. Hoe doet men dat ?

 • Willem Pots

  damherten zijn heel schrikkerig. Transport moet normaalgezien verdoofd gebeuren. Maar een dierenarts inhuren is natuurlijk veel duurder dan simpelweg de poten vastbinden.

 • petra vercauteren

  vele mensen vergeten wel dat veel van deze herten in gevangenschap leven,en gekweekt worden voor de slacht ,al dat hertenvlees dat in supermarkten word aangeboden ,heeft nog weinig met wilde dieren te maken hoor .dat kunnen echte jagers beamen

 • dominique van damme

  Weer iets raar zet die man maar vast

 • Jan Dekoninck

  Ongeloofelijk. Op die manier zijn de dieren beschermd tegen zichzelf en paniekaanvallen waarbij ze tot het dak van de van springen en mogelijk hun poten of iets anders breken. Ik zou hetzelde gedaan hebben , in het belang van de dieren. Enigzins oncomfortable , geef ik toe , maar ze komen behouden aan. We in deze man een dierenbeul zit , dwaalt......