45 nieuwe camera’s in en rond Shopping 1

De panelen werden doormidden gestampt.
Mine Dalemans De panelen werden doormidden gestampt.
Er komen 45 nieuwe camera’s in en rond het winkelcentrum van Shopping 1 in Genk om vandalisme te bestrijden. Zowat vijftig wandtegels aan de kant van de Molenstraat van Shopping 1 zijn vernield. “Wij zullen de herstellingswerken laten uitvoeren", zegt Heidi Lenaerts van Shopping 1.

Het gebouw van Shopping 1 is in het bezit van het vastgoedfonds Wereldhave. De ruimte achter de tegels is doorgaans hol, waardoor ze niet bestand zijn tegen slagen. “Het gaat vooral om skateboarders die tegen de muur durven knallen”, legt Lenaerts uit. 

“Maar wellicht evengoed om vandalen. Voor we herstellingen uitvoeren, zullen we 45 camera’s plaatsen die geheel het winkelcentrum in de gaten houden. Daarna kunnen de herstellingswerken beginnen. Verder zal ook de politiecontrole worden verhoogd. Het is vooral de achterzijde van het winkelcentrum, aan de kant van de Molenstraat, waar de wandtegels klappen moeten incasseren.”

De panelen werden doormidden gestampt.
Mine Dalemans De panelen werden doormidden gestampt.
De panelen werden doormidden gestampt.
Mine Dalemans De panelen werden doormidden gestampt.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.