33-jarige Genkenaar komt om bij arbeidsongeval

Een 33-jarige man uit Genk is gisteren om het leven gekomen bij een arbeidsongeval in Aarschot. Hij kwam terecht onder de aanhangwagen van een vrachtwagen en stierf ter plaatse.

De arbeider van de Limburgse afvalverwerkingsfirma Bongaerts Recycling was met een vrachtwagen met aanhangwagen naar de Tieltsebaan in het Brabantse Aarschot gereden. Hij zou er containers van een papierslag ophalen ter hoogte van de kerk in het gehucht Bergvijver. Bij het lossen en laden van de containers rond de middag liep het echter fout.

Ter plaatse gestorven

Een losgekoppelde aanhangwagen van de vrachtwagen kwam in beweging, bolde de straat over en belandde aan de overzijde van de straat in een voortuin. De chauffeur raakte op een of andere manier verzeild onder de aanhangwagen en kwam om het leven. Het parket werd op de hoogte gebracht. Zij stuurden een wetsgeneesheer, het technisch labo en een verkeersdeskundige ter plaatse om de juiste oorzaak en omstandigheden van het ongeval te achterhalen. Voor de vaststellingen werd de Tieltsebaan afgesloten tussen het kruispunt met de Rillaarsebaan en de Schoonhovendreef. Een politiepatrouille kwam op het ongeval uit. Een MUG-team probeerde het slachtoffer nog te reanimeren, maar voor de Genkenaar kwam alle hulp te laat. Hij stierf ter plaatse. (KBG)