300 leerlingen verhuisd naar ruime en strakke kunstschool

Goed 300 leerlingen van de kunsthumaniora zijn verhuisd naar de nieuwbouw op de Collegelaan, waar nog andere middelbare scholen liggen. De nieuwbouw is tegen een gedeelte van de voormalige kunstschool aangebouwd. "We hebben nu ruime ateliers, studio's en klaslokalen", zegt Christel Schepers, directeur van de kunstschool.

Volgens directrice Schepers zorgen die grote ruimtes voor een nieuwe dynamiek op school. "Ze werken inspirerend voor de leraren en leerlingen." Langs de buitenkant vallen de verticale lijnen in de gevel op. "Het gebouw komt imposant over en heeft een industriële look", licht de directeur toe. "Het is zéér basic. De school is gebouwd met eerlijke materialen, veel beton, glas en hout." Op de gelijkvloerse verdieping ligt het forum waar studenten elkaar kunnen ontmoeten. De eerste etage herbergt de ateliers. "Hier bevindt zich de theaterzaal, goed voor 150 bezoekers", legt Schepers uit. "Er is een zwevede vloer met podium en uitschuifbare tribune. We hebben repetitieruimtes.Op de tweede verdieping zijn de ateliers voor de beeldende kunsten ondergebracht. "Op het dak ligt een terras dat dient voor exposities in openlucht. Etage drie husivest de studios. Daar krijgen leerlingen multimedia les."

Eén campus

Naast de kunstsschool staat een tweede bouw in de steigers. Daar zal tegen september 2018 de middelbare school Regina Mundi onderdak krijgen. Beide scholen vormen dan met het Jan Bergmanscollege en de technische school Sint-Lodewijk één grote campus. "Daar zullen bij de 4.000 leerlingen bij elkaar zitten", stelt Christel Schepers die algemeen-directeur van de campus met de werknaam 'college' wordt. (LXB)

Een leerlinge werkt ideeën uit aan de tekentafel.
Mine Dalemans Een leerlinge werkt ideeën uit aan de tekentafel.