22 kleinere bedrijfshallen in nieuw KMO-park

Een simulatiebeeld van een toekomstige bedrijfshal in het KMO-park.
Foto Kos Een simulatiebeeld van een toekomstige bedrijfshal in het KMO-park.
De bouw van het Zuiderpark is gisteren van start gegaan. Het KMO-park op Genk-Zuid zal 22 bedrijfshallen tellen. 25 bedrijven kunnen er zich komen vestigen.

Burgemeester Wim Dries mocht gisteren mee de eerste steen leggen van het Zuiderpark. Futurn, een ontwikkelaar uit Kortrijk, en Mathieu Gijbels uit Opglabbeek ontwikkelen de KMO-zone. Ze bouwen 22 bedrijfshallen die tussen de 160 en 400 vierkante meter groot zijn. "25 bedrijven kunnen er zich komen vestigen", legt Frederik Baert van Futurn uit. "Ze zijn goed voor 60 nieuwe arbeidsplaatsen. Met het Zuiderpark spelen we in op de vraag van bedrijven naar kleinere hallen en kunnen KMO's een ruimte op maat huren of kopen. Uit een studie van Unizo blijkt dat veel kleinere bedrijven het goed doen en op zoek gaan naar geschikte huisvesting. We geven ambitieuze ondernemers nu de kans om hun zaak verder uit te bouwen."


"Tot nog toe heeft de stad al 30 percelen aangesneden voor de vestiging van KMO's die door de sluiting van de Fordfabriek meer dan ooit nodig zijn voor de economische heropleving en extra jobs", legt Wim Dries uit. "Het concept van het Zuiderpark kadert perfect in ons beleid om bestaande bedrijven extra zuurstof te geven en nieuwe ondernemingen kansen te bieden."


(LXB)