11.269 euro geïnd door douane

Archiefbeeld.
Politie Archiefbeeld.
Politie CARMA voerde woensdag een verkeersactie uit in Genk en Houthalen-Helchteren. Bij de actie georganiseerd met de Vlaamse belastingdienst en de douane werd 11.269 euro geïnd.

De politie stelde acht overtredingen vast inzake het niet betalen van de verkeersbelasting. De douane inde een aantal boetes. In het totaal gaat het om een bedrag van 11.269 euro. Eén voertuig is getakeld omdat de bestuurder zijn achterstallige boete niet kon betalen. 

Er waren ook vijf onmiddellijke inningen wegens het niet-dragen van de veiligheidsgordel. Twee auto’s hadden geen geldig keuringsbewijs. Twee bestuurders werden betrapt op rijden op rode diesel. Eén auto bleek niet verzekerd en één bestuurder kreeg een pv voor rijden onder invloed van drugs. Eén bestuurder zat dronken achter het stuur. Zijn rijbewijs werd ingetrokken voor 15 dagen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.