1000ste versmarkt in de Vennestraat

De versmarkt in De Vennestraat, Genk
Borgerhoff De versmarkt in De Vennestraat, Genk
Al bijna twintig jaar kan je op zaterdagvoormiddag inkopen doen op de versmarkt in de Vennestraat. Komende zaterdag is de duizendste editie een feit en dat laat Stad Genk niet zonder het nodige feestgedruis aan zich voorbij gaan.

“Wat in het jaar 2000 begon met maximum twintig kraampjes ter hoogte van de oude cinema, is uitgegroeid tot een waar begrip in de regio,” zegt Fabio Di Gesualdo, marktverantwoordelijke van de stad.

Hoewel je er bijvoorbeeld ook textiel- of bloemenkraampjes vindt, draait de versmarkt hoofdzakelijk rond eten. “Iedereen weet dat je op de versmarkt van het hele Middellandse Zeegebied kunt proeven en dat spelen we deze keer extra uit.” De boel wordt dan ook Zuiders opgezweept door een Latinoband.

Daarnaast brouwen de allerkleinsten hun eigen frisdrank in het smaaklabo en geeft onder andere Steffi Vertriest van NjamTV een uitgebreide kookworkshop over gezonde voeding. “En als kers op de taart deelt de stad duizend gratis consumptiebonnen uit. Wie daar het fijne van wil weten, neemt best een kijkje op onze Facebookpagina.”

GeSmaakt, de 1000ste versmarkt vindt plaats op zaterdag 20 juli van 8.00 tot 13.30 uur. Er is gratis ondergrondse parking op de C-mine.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • raymond van der craen

    Altijd leuk die versmarkt op zaterdagvoormiddag.