"Ze bleven stampen en slaan"

ZUS MOET TOEKIJKEN HOE BROER SLACHTOFFER WORDT VAN ZINLOOS GEWELD

Ter hoogte van deze parking in Genk werden Sanne en Sven Segers het slachtoffer van zinloos geweld.
Foto Mine Dalemans Ter hoogte van deze parking in Genk werden Sanne en Sven Segers het slachtoffer van zinloos geweld.
De 27-jarige Sven Segers uit Eigen-Bilzen is vrijdagnacht het slachtoffer geworden van zinloos geweld in Waterschei. Zijn zus Sanne die erbij stond, werd vastgehouden door enkele mededaders. Zij sloegen uiteindelijk op de vlucht. Segers is tijdelijk werkonbekwaam.

Sven Segers, die in Bilzen woont, was vrijdagavond op bezoek bij zijn familie in Waterschei bij Genk. Samen met zijn zus Sanne wilde hij naar de nachtwinkel aan de Stalenstraat wandelen, maar onderweg liep het mis. Ter hoogte van de Watergrasstraat passeerden ze drie geparkeerde wagens waar een achttal hangjongeren rond stonden. "Ze riepen scheldwoorden en slingerden ons vanalles naar het hoofd", vertelt Sven. "Toen ik ze vroeg waarom ze dat deden, en wat het probleem was, kwam de kleinste van de groep meteen op mij af, en gaf hij me een harde klap." Een viertal kameraden sprongen de agressor meteen te hulp, en stampten en sloegen de twintiger bijna onophoudelijk. Hij kreeg daarbij heel wat klappen in de rug, de ribben en tegen het hoofd. "Ik bleef roepen dat ze moesten stoppen, maar daar hadden ze geen oren naar. Eén van hen hield me zelfs vast met mijn arm achter mijn rug, zodat ik mijn broer niet kon helpen. Verschrikkelijk om te moeten toekijken hoe ze je broer zo toetakelen", zucht Sanne gefrustreerd.

Op de vlucht

Slechts één iemand van de vriendengroep maande de rest aan om te stoppen en riep "dat ze normaal moesten doen". Toen Sven uiteindelijk roerloos op de grond bleef liggen, sprongen de hangjongeren in hun auto's en sloegen ze op de vlucht.


Meteen belden broer en zus naar de politie, en trok Sven naar de dokter. "Die stelde kneuzingen vast in mijn ribben, wat schaafwonden aan mijn armen en hoofd, en een verstuikte duim. Ook heb ik de hele tijd hoofdpijn en kan ik amper liggen. Slapen lukt niet of moeilijk. Gelukkig heb ik mijn gezicht goed kunnen afschermen."

Spoedafdeling

Zondag besliste Sven om weer naar de spoedafdeling van Ziekenhuis Oost Limburg te rijden, om foto's te maken van zijn hoofd en ribben. "We hopen dat die jongens gepakt en gestraft zullen worden. Ik kan niet tegen die onmacht. De Delhaize zou camerabeelden hebben en verklaarde al te willen meewerken." Gisterenavond diende de jongeman klacht in bij de politie tegen onbekenden. Van de daders is er voorlopig geen spoor. Bij de lokale politie kon voorlopig niemand iets kwijt over de zaak.