"Kan niet meer door één deur met Jos Lantmeeters"

Stemmenkanon komt niet op voor
gemeenteraad, wel voor provincieraad

Hugo Knevels.
Mine Dalemans Hugo Knevels.
Bij de verkiezingen zes jaar geleden kwam Hugo Knevels, een ondernemer uit Genk, voor de N-VA op voor de gemeenteraad en de provincieraad. Met succes, zo bleek. In beide raden werd hij vlot verkozen en kreeg hij veel stemmen achter z'n naam. Tot verrassing van velen komt hij nu niet meer op voor de gemeente, wel nog voor de provincieraad. "Ik kan niet meer door één deur met m'n advocaat, waar ik nu mijn zaken niet meer aan toevertrouw", aldus Hugo Knevels.

De advocaat waar Hugo Knevels het over heeft, is parlementslid en nummer twee op de N-VA-lijst voor de gemeenteraad Jos Lantmeeters. "Ik lig niet aan de basis van de beslissing om hem geen plaats te geven op de lijst. En nog minder is wat tussen mij en hem is gebeurd de aanleiding hiertoe. We hebben hem niet meer gevraagd op te komen. Dat klopt", zegt Lantmeeters.

Hugo presteerde niet genoeg in de gemeenteraad

Jos Lantmeeters

Prestaties

Lantmeeters geeft een andere verklaring dan Hugo Knevels laat uitschijnen. "We vonden dat hij in de gemeenteraad onvoldoende heeft gepresteerd", licht hij toe. "Anders dan in de provincieraad. Daar heeft hij wel van zich laten horen". 

"De provincieraad ligt me eigenlijk beter dan de gemeenteraad", reageert Knevels. "In het begin heb ik in de gemeenteraad nog mijn best gedaan, maar tegen het einde van de legislatuur is dat verminderd. Er vonden maar weinig fractievergaderingen plaats van mijn partij, die ik altijd trouw zal blijven. De gemeenteraad is niet echt m'n ding. Eigenlijk had ik op geen van beide lijsten willen gaan staan. Bovendien heb ik het te druk met de bedrijven waar ik mee bestuurder van ben." 

Rechtszaken

Tegen Hugo Knevels loopt ook een rechtszaak van een werfleider. Hij was in dienst bij een onderaannemer die werken uitvoerde voor Belconstruct. Dat is één van de firma's van de holding Belbuild waar Knevels de meeste aandelen van bezit. "Hij is niet ontslagen, maar zelf opgestapt omdat we op een aantal werven waar hij de leiding over had onregelmatigheden hebben ontdekt. De mankementen hebben we zelf al hersteld. Hetgeen ons extra heeft gekost, maar dat verhalen we wel op de verantwoordelijke." 

Een tweede onderaannemer stapte ook naar de rechter omdat hij nog geld moet krijgen van Belconstruct voor uitgevoerde werken. "Beide zaken lopen nog, ik kan daar niks over kwijt", aldus Knevels. Op zijn beurt legde Knevels klacht neer tegen deze onderaannemer. "Hij heeft me met de dood bedreigd en hij gooide de ruit in van één van onze bestelwagens", gaat Knevels verder.

Aantijgingen

Naar verluidt hebben een aantal klanten en onderaannemers Hugo Knevels beschuldigd van een reeks zaken die op werven fout liepen: betaalde, maar niet uitgevoerde werken, slecht opgeleverde werven en afwerkingen die te wensen overlieten. "Het zijn onterechte aantijgingen. Ze beweren dat ik klanten in de kou laat staan. Dat klopt niet." 

Knevels wil nog een laatste vooroordeel uit de wereld helpen. "Men beweert dat de rechtszaken en de onterechte aantijgingen mee de aanleiding zijn om me niet op de lijst te plaatsen. Ze hebben daar niks mee te maken. Ze staan helemaal los van de N-VA", besloot hij.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.