"Eén keer verliezen en het is gedaan"

NOLIKO MAASEIK MET MES OP DE KEEL TEGEN ANTWERPEN

Thierry Courtois en Kris Vanrusselt (eerste twee links) met Maaseik voor de match van de waarheid.
Demey Thierry Courtois en Kris Vanrusselt (eerste twee links) met Maaseik voor de match van de waarheid.
Noliko Maaseik staat in amper vijf dagen tijd voor een dubbele confrontatie met Antwerpen. Morgenavond wordt in de Lotto Dôme de vooruitgeschoven partij Maaseik-Antwerpen gespeeld, terwijl woensdag de terugwedstrijd volgt in Deurne.

Deze ontmoetingen zijn voor beide ploegen van cruciaal belang, willen ze uitzicht behouden op een eventueel finaleticket. Maaseik en Antwerpen hebben nu negen punten op de teller staan, Noliko staat er iets beter voor op basis van het setgemiddelde. De situatie is zo, dat beide ploegen op drie punten volgen van Asse-Lennik, toch hun gevaarlijkste concurrent voor de finale. Voor de topper van morgen kan men een aantal vragen oproepen, we gingen te rade bij technisch directeur Thierry Courtois in onze zoektocht naar antwoorden.


"Als een ploeg op de vierde plaats aan de play-offs begint en bovendien de eerste twee thuiswedstrijden verliest, zijn al de overige wedstrijden zeker van cruciaal belang", legt Thierry Courtois de situatie even uit.


"In geciteerde situatie is er maar één ding dat telt en dat is winnen. Hoe dat gebeurt, interesseert ons niet echt. Liever moeizaam winnen dan vloeiend volleybal brengen en verliezen."


"Uiteraard is en blijft het doel is de finale bereiken. Dat het ontzettend lastig zal worden is geweten, aangezien Asse-Lennik tweemaal is gaan winnen bij de rechtstreekse concurrenten. Daarbij is Asse-Lennik ook sterk aan het spelen."


Verliezen kan dus niet meer voor Noliko?


"Nog één keer verliezen betekent inderdaad het einde van onze ambities", bevestigt technisch directeur Courtois die al naarstig op zoek is naar versterking voor volgend seizoen. In die context worden de namen van Wout Wijsmans (ex-Maaseik) en boezemvriend Frank Depestele genoemd. Vooral Wijsmans zou heel graag terug naar Maaseik komen om er zijn mooie loopbaan af te sluiten. Ook wat de post van hoofdtrainer betreft worden er al speculaties gemaakt. In dat verband gaat de naam van ex-Menen-coach Dardenne flink over de tongen.


"Wij moeten het seizoen eerst grondig analyseren en waar nodig correcties aanbrengen. In dit stadium mogen wij geen enkele piste uitsluiten", beklemtoont Thierry Courtois de stand van zaken.

Finale

Iedereen bij Maaseik weet hoe belangrijk de wedstrijd tegen Antwerpen wel is.


"Voor ons gaat het hier om een regelrechte finale", legt assistent-trainer Kris Vanrusselt uit. "Het besef dat we ons geen misstap kunnen veroorloven leeft binnen de groep. Winnen betekent dat we de druk op Asse-Lennik kunnen opvoeren."