Gemiddeld 8% van chauffeurs te snel tijdens flitsmarathon

Photo News
Alle politiezones in onze regio hebben deelgenomen aan de flitsmarathon. Van woensdag 3 april 6 uur tot donderdagochtend 4 april 6 uur werden er op verschillende locaties in het Waasland snelheidscontroles gehouden. Gemiddeld bleek 8% te snel te rijden.

De politiezone Waasland-Noord controleerde in totaal 2.068 voertuigen. 183 bestuurders reden te snel. Zij krijgen een boete in de bus. Twee bestuurders werden geverbaliseerd voor het gebruik van de gsm achter het stuur.

De politie Sint-Niklaas stelde zich tegelijkertijd op twee plaatsen op. In totaal passeerden er 3.752 voertuigen voorbij de mobiele flitsers. 311 chauffeurs reden te snel en zullen een boete ontvangen; 91,7% van de chauffeurs hielden zich keurig aan de maximaal opgelegde snelheid.

Ook de politie Lokeren nam deel aan de flitsmarathon en controleerde 1.479 voertuigen waarvan 8% (121) te snel reed. De zwaarste inbreuk werd geregistreerd in de Rechtstraat. Daar reed een bestuurder 80 km/u waar slechts een maximumsnelheid van 50 km/u is toegelaten.

De politie van de zone Kruibeke-Temse tot slot controleerde 3.301 voertuigen. Hiervan werden er 298 geflitst. Het hoogst aantal overtredingen was op de Krijgsbaan waar 1 op 5 te snel reed.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.