Gemeente koopt hoekwoning aan Vierwegen

 1. Tien gezinnen wachten tijdens sinterklaasweekend nog steeds op leefloon : “Leg zo’n kind maar eens uit dat de sint pas op 7 december komt”
  Zelzate

  Tien gezinnen wachten tijdens sinter­klaas­week­end nog steeds op leefloon : “Leg zo’n kind maar eens uit dat de sint pas op 7 december komt”

  Tien gezinnen in armoede hebben nog steeds hun leefloon voor de maand december niet ontvangen. Voor ouders die elke cent twee keer moeten omdraaien een ramp, zeker in het sinterklaasweekend. OCMW-voorzitter Dirk Goemaere (PVDA) roept verzachtende omstandigheden in. “Ons OCMW kreunt onder de coronagevallen waardoor de administratie achterloopt. We zetten alles op alles om het geld maandag op de rekeningen te krijgen.”
 2. Wrevel over renovatiewerken die voet- en fietspad inpalmen: “Levensgevaarlijk voor zwakke weggebruikers”
  Zoersel

  Wrevel over renovatie­wer­ken die voet- en fietspad inpalmen: “Levensge­vaar­lijk voor zwakke weggebrui­kers”

  De renovatiewerken aan het oud gemeentehuis in Zoerseldorp blijven tot wrevel leiden. Door de werfopstelling is momenteel voor voetgangers en fietsers slechts een doorgang van fietsers beschikbaar. Dat er op vraag van het gemeentebestuur intussen een omleiding werd voorzien, is volgens oppositiepartij Vlaams Belang geen structurele oplossing. “Veiligheid voor zwakke weggebruikers is voor dit bestuur blijkbaar totaal niet belangrijk”, vindt voorzitter Wouter Bollansée (VB). “We proberen dit soort situaties te vermijden, maar soms kan het nu eenmaal niet anders”, reageert schepen van Mobiliteit Marc De Cordt (Groen).
 3. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.