Een bijna voltallig bestuur van Gilwe 2.0, met rechts schepenen Lien Deblaere en Tom Durnez.
Volledig scherm
PREMIUM
Een bijna voltallig bestuur van Gilwe 2.0, met rechts schepenen Lien Deblaere en Tom Durnez. © Maxime Petit

Geluwe viert feest: na twee coronajaren pakt nieuw bestuur weer uit met Gapersfeesten

GELUWEDankzij een bijna volledig nieuw bestuur vinden zaterdag 9 juli weer de Gapersfeesten plaats. Op Eveline Dobbels en Luc Descamps na is het bestuur nieuw. Ondertussen staat het vast dat er op zaterdag 17 december weer een kerstmarkt komt en bovendien zijn de Gaperfeesten volgend jaar toe aan de vijftigste editie.

 1. Wolf bijt vier damherten en bok dood bij Houthalense hertenhouder Eric Henrotay: “Er moét een oplossing komen, zeker nu ze steeds met meer zijn”
  PREMIUM
  Houthalen-Helchteren

  Wolf bijt vier damherten en bok dood bij Houthalen­se hertenhou­der Eric Henrotay: “Er moét een oplossing komen, zeker nu ze steeds met meer zijn”

  Wat een rustig weekend moest zijn voor Houthalenaar Eric Henrotay, werd snel een nachtmerrie. Zo trof de hertenhouder deze zondagochtend vier van de vijf damherten dood in zijn weide in de Pannesman aan. Ook een bok overleefde de aanval niet. Onderzoek moet officieel nog bevestigen dat het om het werk van de wolf gaat, “maar dit verschrikkelijke beeld van verscheurde dieren zegt genoeg”, aldus de Houthalenaar.
 2. Op Bezemrock opent dj Sonlo voor eigen volk met danceversie van het heksenlied: “Tijdens de set van dj F.R.A.N.K mocht ik het nog eens draaien”
  BESELARE

  Op Bezemrock opent dj Sonlo voor eigen volk met dancever­sie van het heksenlied: “Tijdens de set van dj F.R.A.N.K mocht ik het nog eens draaien”

  Wat een grote eer voor Loewie Nuytten (18) uit de Vuilewaasstraat in Beselare. Hij mocht vrijdagavond als dj Sonlo het driedaags muziekfestival Bezemrock openen. Voor de eerste keer trouwens een echte thuismatch dus en daar hoorde met een danceversie van het heksenlied een ‘specialleke’ bij. Meteen ook een primeur. “Ik hoop dat volgend jaar te mogen draaien na de Heksenstoet”, zegt Lowie.