Verkeersagressor riskeert 30 maanden cel

De 24-jarige Jake S. uit Geetbets riskeert dertig maanden cel voor een geval van verkeersagressie. De twintiger haalde uit met een ijzeren staaf naar een andere bestuurder. Volgens de procureur is S. - met een twaalf pagina’s tellend strafblad - een “acuut en actueel gevaar voor de samenleving”.
De correctionele rechtbank in Leuven.
KAR De correctionele rechtbank in Leuven.

Jake S. heeft een kort lontje. En dat bracht hem al meermaals in de problemen. Momenteel verblijft de twintiger in de gevangenis. Hij moest zich vrijdag verantwoorden voor een geval van verkeersagressie in de buurt van Geetbets. Daar ging S. een andere bestuurder te lijf met een ijzeren staaf om “verhaal te halen”. Het slachtoffer geraakte gewond aan het hoofd, maar kwam er vrijwel zonder kleerscheuren vanaf. Zelf ontkende S. dat hij het ijzer ter hand nam. Na het incident vluchtte hij met zijn Volkswagen Golf, maar hij kon al snel getraceerd worden door de politie. Opnieuw zette hij het op een lopen. S. bleek onder invloed van alcohol. “Hij wist goed wat er boven zijn hoofd hing”, aldus de procureur. Die vorderde dertig maanden cel voor de twintiger. “Er zijn waarborgen nodig”, stelde de procureur die verwees naar het uitgebreid strafverleden van S. 

De man gooide ooit al eens stenen door een autoruit na een ander geval van verkeersagressie. Volgens de verdediging werd het onderzoek te weinig à décharge gevoerd. De raadsman stelde een straf met probatie-uitstel voor. Vonnis 30 november. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.