Veilig naar school met gemachtigde opzichters

Geetbets heeft er twee nieuwe gemachtigde opzichters bij.
RV Geetbets heeft er twee nieuwe gemachtigde opzichters bij.

Vorige week behaalden twee nieuwe kandidaten hun getuigschrift voor gemachtigd opzichter na het volgen van hun theoretische opleiding en het afleggen van een praktische proef onder toeziend oog van onze wijkagenten Rudi Aron. Jana Janssen en Lauren Wustenberghs kregen uit handen van het schepencollege hun diploma en uitrusting.

“Veel kinderen komen te voet of met de fiets naar school”, zegt burgemeester Jo Roggen (Open Vld). “Toch kiezen ouders ook heel vaak voor de auto omdat ze de schoolomgeving niet verkeersveilig genoeg vinden. Eigenlijk wordt zo dan de schoolomgeving nog onveiliger. Het gevolg is dat steeds meer kinderen met de wagen worden gebracht. Een vicieuze cirkel... Gemachtigde opzichters zorgen ervoor dat de schoolomgeving veel veiliger wordt voor kinderen. Ze helpen kinderen de straat over te steken en veilig de schoolpoort te bereiken. De gemeente Geetbets zoekt daarom voortdurend kandidaat-gemachtigde opzichters.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.