Open Vld: “Meer dan een miljoen euro extra investeringsruimte... Daar kunnen we alleen maar om juichen”

Huidig burgemeester Jo Roggen trekt de lijst
RV Huidig burgemeester Jo Roggen trekt de lijst
Het Vlaams regeerakkoord levert Geetbets liefst meer dan 1 miljoen euro extra investeringsruimte op. Burgemeester Jo Roggen (Open Vld) is blij met deze bijkomende financiële steun. 

De financiële ondersteuning is samengesteld uit twee pijlers: enerzijds 50% tussenkomst in de responsabiliseringsbijdrage ter financiering van de ambtenarenpensioenen en anderzijds extra middelen uit een nieuw Open Ruimtefonds. Dat fonds is erop gericht om gemeenten meer middelen te geven om de open ruimte op hun grondgebied te onderhouden. De toelage is aanvullend op het Gemeentefonds, waar de gemiddelde jaarlijkse groei van 3,5% gehandhaafd blijft.

“Voor Geetbets levert dit nieuw Vlaams Open Ruimtefonds maar liefst meer dan een miljoen euro aan nieuwe inkomsten op. Ook de Vlaamse tussenkomst in de responsabiliseringsbijdrage bespaart onze gemeente nog eens meer dan 35.000 euro, samen goed voor meer dan een miljoen euro extra investeringsruimte,” aldus Jo Roggen. “We zijn heel tevreden dat Bart Somers, kersvers Vlaams minister van Binnenlands Bestuur (Open Vld), de gemeenten op deze manier meer financiële ademruimte en slagkracht geeft. Zo kunnen we meer investeren in onze open ruimte en het landelijk karakter van onze gemeente vrijwaren.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.