Nichtje van burgemeester Roggen strijdt om miss-kroontje

Burgemeester Jo Roggen met zijn nichtje Alice (19).
Foto RV Burgemeester Jo Roggen met zijn nichtje Alice (19).
Alice Roggen (19) uit Geetbets, het nichtje van burgemeester van Geetbets Jo Roggen (Open Vld), is een van de finalistes van Miss BeNeLux 2017. "Uitdagingen aangaan zit in ons bloed, denk ik", zegt een enthousiaste Alice. "Bovendien zijn we in onze familie allemaal sociaal en mondig. Dat is zeker een troef!"

"Tijdens de zomer van 2015 kreeg ik een bericht van Anke Lauwers, Miss Benelux 2016, met de vraag of ik interesse had om me in te schrijven voor de tiende editie van Miss Benelux", vertelt Alice. "Ik heb er niet lang over getwijfeld om dat te doen. Niet veel later mocht ik naar de casting in Brussel. Daar ontmoette ik de organisator Stephanie Moreel en vervolgens een bevestigende mail dat ik de mogelijkheid kreeg om mee te doen aan de voorselecties."


Al snel begon Alice te zoeken naar sponsors in eigen regio. "Die heb ik gevonden in Sadia's Hairfactory, grondwerken Mullens, Delhaize Geetbets en Zoutleeuw, Hansen Uitvaartverzorging en Landen Motor. Op 10 december 2016 mocht ik eindelijk bekend maken dat ik het tot in de finale van Miss Benelux 2017 geschopt had. Nu volgt een 'prejudging weekend' en een reis."


Een uitdaging als deze gaat Alice graag aan. "Ik denk dat dit misschien in het bloed zit, want ook in mijn directe omgeving heb ik familieleden die uitdagingen niet uit de weg gaan. Mijn oom, Jo Roggen, is arbeidspsycholoog maar dus ook burgemeester van onze gemeente Geetbets en mijn tante, Nadia Najem, is een enorme dierenvriend en richtte samen met enkele vrijwilligers de vzw poezenpootjes Geetbets, die zich ontfermt over zwerfkatten en jonge kittens. Net zoals hen ben ik ook opzoek naar nieuwe doelen en nieuwe ervaringen. Miss Benelux is daar zeker eentje van."


Om het avontuur van Alice te volgen, kan je haar Facebookpagina Finaliste Miss Benelux 2017 Alice Roggen liken. Info: www.missbenelux.eu. (VDT)