Meer dan 400 inwoners doen voorstellen om kernen van Geetbets te verbeteren

GEETBETS-2.0 Geetbets
Bollen GEETBETS-2.0 Geetbets
In totaal deden 423 inwoners van Geetbets mee aan de enquête ‘Hoe ziet ons dorp er in de toekomst uit?’ Deze bevraging kadert in het project ‘G.bets 2.0’ van de provincie Vlaams-Brabant en de gemeente Geetbets voor de versterking en verbinding van de kernen in deze gemeente. 

“We zijn blij dat 423 van onze inwoners de enquête ‘Hoe ziet ons dorp er in de toekomst uit?’ invulden”,  zegt Jo Roggen (Open Vld), burgemeester van Geetbets. “Deze schat aan informatie wordt op dit moment verwerkt en later bekend gemaakt.”

“De bevraging past in het kader van ons project ‘G’bets 2.0", zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor Ruimtelijke Planning. “Provincie en gemeente werken hierbij samen aan de versterking en de verbinding van de verschillende dorpskernen. Want, zoals veel gemeenten in onze regio, wordt Geetbets steeds vaker geconfronteerd met verdichtingsdruk. Hierdoor staat ze op het kruispunt van een veranderende dynamiek in de dorpskernen. Dit project willen we uitdrukkelijk realiseren met inspraak van de inwoners. Op die manier hopen we tot meer gedragen en kwalitatief betere ontwerpen te komen.”

De inwoners van Geetbets kregen van 15 juni tot 15 juli de kans om hun wensen en noden kenbaar te maken en te reageren op onderzoeksvoorstellen. Aan de enquête was een vraagprijs verbonden. Op 30 juli krijgen de winnaars een geschenk uit handen van gedeputeerde Ann Schevenels en burgemeester Jo Roggen.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • deke GOORIS DEVI

    De enquête handelde jammer genoeg enkel weer maar eens over Geetbets en Rummen. De kleinere gemeente zoals bijvoorbeeld Grazen is helemaal vergeten. Terwijl er daar zeker eens iets mag gebeuren. Daar staat niet eens een speeltuin.....