Meer dan 100 aanwezigen op eerste inspraakmoment G’Bets 2.0

Er is veel interesse voor het meebepalen van het toekomstig Geetbets.
RV Er is veel interesse voor het meebepalen van het toekomstig Geetbets.

De inspraakcampagne van de gemeente en de provincie, ‘G’Bets 2.0’, is met groot succes afgetrapt in de gemeentelijke raadzaal. Zo’n 120 inwoners waren present om hun idee te geven over het toekomstbeeld van Geetbets. Concreet worden drie locaties onder de loep genomen: het administratief hart van Geetbets, het Stationsplein en omgeving en de Warande-site aan de sporthal. “We zijn echt aangenaam verrast door de grote opkomst op het eerste participatiemoment”, zegt burgemeester Jo Roggen (Open Vld). “We hebben nu twaalf werkgroepen samengesteld, met elk tien deelnemers.” In de meeste groepen kwam het gebrekkig openbaar vervoer aan bod, net als het tekort aan culturele accommodatie.

De denkscenario’s worden nu afgetoetst tijdens een ruime bevraging. Dit gebeurt digitaal via de webpagina www.gbets2punt0.be of op papier voor wie geen toegang heeft tot het internet. Tot slot krijgt het voorkeursalternatief een concrete uitwerking in het masterplan. “We nodigen de inwoners van Geetbets dan opnieuw uit op specifieke momenten tijdens een ontwerpdriedaagse en peilen naar het draagvlak voor de voorstellen via een tweede enquête. We hopen eind 2019 klaar te zijn met het definitief plan”, aldus burgemeester Roggen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.