Kiesaffiche op auto burgemeester beklad met rode verf

De bewuste affiche.
VDT De bewuste affiche.
Vandalen hebben de verkiezingsaffiche van burgemeester Jo Roggen en zijn echtgenote Nadia Najem, die ze op hun wagen bevestigd hadden, beklad met rode verf.

Voorlopig hebben beide kandidaten voor Open Vld het raden naar wie het op hen gemunt had. "Jammer dat zoiets moet gebeuren", reageert Nadia. "Wat een jaloezie!"

De affiche van Roggen en Najem toont ook enkele honden, iets waar in het verleden al commentaar op kwam van oppositiepartij N-VA. "Wij hebben inderdaad een viertal foto's waar de kandidaten op te zien zijn met hun huisdier", aldus Roggen. "Dat zijn mensen die zich sinds 2013 actief inzetten voor de opvang van dieren, zwerfkattensterilisatie en het plaatsen van jonge kittens binnen de vzw Poezenpootjes in onze gemeente. Als je nu ook al niet meer met je huisdieren, eigen kinderen of familieleden op een affiche of foto mag staan... Ik begrijp dit niet. De verkiezingsstress maakt vreemde kronkels. Ik hoop dat we ons vooral kunnen richten op wat voor Geetbets belangrijk is. Ik heb respect voor iedereen die zich voor onze gemeente politiek wil engageren op de juiste manier. En dan gaat het niet over wie hoe op welke foto staat."
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.