Kandidaat-kopers voor eerste sociale woningen gezocht

Jo Roggen, Guy Dumst, Dirk Vandecan en architect Medard.
Bollen Jo Roggen, Guy Dumst, Dirk Vandecan en architect Medard.

SHrL (Sociale Huisvesting regio Landen) realiseert in samenwerking met het Geetbetse bestuur voor het eerst nieuwe sociale woningen in Geetbets. Het project Kerselant bestaat uit 26 huur- en 14 koopwoningen en werd ontworpen door het studiebureau LANDarchitecten. De huurwoningen vallen in de smaak, maar voor de koopwoningen is er momenteel maar weinig interesse.


In december 2015 werden de werken voor het project Kerselant gestart. Een eerste reeks woningen zal midden september klaar zijn. De volgende woningen zullen in de daarop volgende maanden ter beschikking gesteld worden. "Voor de huurwoningen staan er al kandidaten op de wachtlijst, zodat de verhuringen geen probleem zouden mogen stellen", zegt kersvers SHrL-voorzitter Guy Dumst, die Georges Debref opvolgt.


"Voor de veertien halfopen gebouwde koopwoningen is er momenteel nog niet zo veel interesse, maar dat komt omdat weinig mensen het nog maar weten. Momenteel hebben we vijf inschrijvingen voor de koopwoningen en we hebben er zeker goede hoop in dat er nog meer kandidaat-kopers zullen opdagen, want onze woningen kunnen omwille van de duurzaam gekozen materialen, de degelijke afwerking en de strenge normering zeker met de privéwoningen concurreren."


Van de koopwoningen zijn er vier met vier slaapkamers, zes met drie slaapkamers voor vijf personen en vier met drie slaapkamers voor vier personen. "De woningen zijn niet volledig afgewerkt, zodat de kandidaat-kopers zelf de mogelijkheid krijgen om hun wandbetegeling, vloeren, keukeninstallaties, douche, zolderwanden te kiezen. Ook de tuin en het terras kunnen ze aanleggen naar keuze." (VDT)