Gemeente plant huldiging drummer Jens Reniers

Drummer Jens Reniers.
Foto VDT Drummer Jens Reniers.
De gemeente plant na de vakantie een huldemoment voor Jens Reniers. Hij studeerde zopas af aan de LUCA School Of Arts. Jens begon zijn carrière in de Betserse Academie voor Kunstonderwijs. "Dit is een mooi verhaal waarin wordt aangetoond dat kinderen aan onze Academie, mits inzet, gedrevenheid, passie en enthousiasme, van hun hobby en talent ook hun beroep kunnen maken", zegt burgemeester Jo Roggen (Open Vld).

In 2007 was Jo Roggen schepen van Kunstonderwijs. "Dat jaar was er een van de eerste leerlingen drum die tijdens de proclamatie een drumsolo gaf, waarbij iedereen omvergeblazen werd. Deze leerling was Jens Reniers, toen 12 jaar." Jens zette zijn opleiding verder aan de Academie Haspengouw en kreeg in 2012 de kans om het examen af te leggen binnen het afstudeerproject Toptalent. "Jens was een van de eerste leerlingen die tot de toptalentenklas werd toegelaten", zegt Jo. "Zijn vertolkingen, gespreid over twee dagen, verbaasden jury en publiek. De vijfkoppige jury beloonde Jens met het maximum van de punten, 100 procent. Hij kreeg nadien ook de Stadprijs van de stad Sint-Truiden.

Uitlaatklep

"Muziek is een uitlaatklep voor mij", vertelt Jens. "Het laat me toe om mij te ontspannen of om net energie te vinden. Ik doe het graag omdat het gewoon plezant is. Samen muziek maken en repeteren schept ook een band. Je streeft samen naar een bepaald doel: muziek maken om mensen te bewegen, ze te laten genieten, ontroeren of te verbazen. Muziek spelen is een stuk van mezelf, dat ik nooit meer zou kunnen missen." Na het uitbrengen van zijn eerste instrumentale single, 'dRumBets' kreeg hij toegang tot het Lemmensinstituut in Leuven. Ook daar wist hij zijn diploma te halen. Hij speelde een tijdlang bij Apple Juice en vandaag is hij als freelance drummer actief bij onder meer The Cockroach Killers.

"Cirkel is rond"

"Vorig schooljaar ben ik als leerkracht drum aan de Academie Haspengouw gestart ter vervanging van een zieke leerkracht, de plaats waar voor mij alles begon. Ook dit schooljaar werkte ik in de Academie als leerkracht drum. Een van mijn leerlingen, Stef Peeters, bracht tijdens de proclamatie in Geetbets vorige week, een prachtige drumsolo als slot van de proclamatie. De cirkel is nu rond."


"Het verloop van de muziekcarrière van Jens is voor onze Academie een echt succesverhaal en voorbeeld voor de andere leerlingen", besluit burgemeester Roggen. (VDT)