CD&V vraagt maatregelen voor kruispunt Drinkteilstraat-Spoorwegstraat

Stopbord met onderbord.
RV Stopbord met onderbord.

Het kruispunt Drinkteilstraat met de Spoorwegstraat is zeer gevaarlijk, omdat het zicht beperkt is voor de bestuurders van de voertuigen, die van de Drinkteilstraat komen. Dat zei de CD&V-fractie op de gemeenteraad. “Een bijkomende gevaarlijke factor zijn de fietsers, die zowel van links als rechts komen. Door de huidige verkeersregel zijn de bestuurders niet verplicht te stoppen.”

De CD&V-fractie stelt voor om het verkeersbord B3 (omgekeerde driehoek) te vervangen door het verkeersbord B5 (stopbord) met daaronder een onderbord, dat erop wijst dat fietsers uit twee richtingen komen en dit aangevuld met een stopstreep. “Nog beter zou zijn een stopbord dat flikkert en werkt op zonne-energie en daaronder het onderbord ‘Let op !!! Fietsers’”, aldus Ingrid Claes van CD&V.

Schepen Chris Jamar (Open Vld) zei dat hij dit al eens aan de politie gevraagd had, maar dat er geen stopstreep kon komen. Over het voorstel vond er geen stemming plaats. “Ik heb bijkomend gevraagd om waarschuwingsborden te plaatsen op de fietsroute aan het kruispunt en om de paal met het voorrangsbord op de Drinkteilstraat te verplaatsen”, aldus Ingrid. “Regelmatig wordt het bord door de spiegels van vrachtwagens geraakt tijdens het afdraaien.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.