CD&V-fractie roept op: “Fatsoeneer de Finse piste a.u.b.”

De looppiste ligt er volgens CD&V troosteloos bij.
VDT De looppiste ligt er volgens CD&V troosteloos bij.
De CD&V-fractie kaartte op de laatste gemeenteraad de huidige toestand van de Finse piste, gelegen in de sport-en recreatiezone Ganzenweg, aan. “Die piste ligt er troosteloos bij”, stelde raadslid Ingrid Claes. 

Vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen kreeg de Finse piste een onderhoud en een nieuwe laag boomschors. “Enkele lopers gaven toen echter aan dat het gebruikte materiaal om de piste aan te vullen helemaal niet geschikt is om op te lopen”, zegt raadslid Claes. “Er werd gebruik gemaakt van hakselhout van Ecowerf in plaats van de vrij duurzame boomschors die een ideale bodem vormt. De stukjes boomschors waren veel te groot en er zat plastiek en ander afval tussen.”

Op de gemeenteraad van 24 september kaartte de CD&V-fractie dit probleem voor een eerste keer aan. “We vroegen om correct en kwalitatief materiaal te gebruiken, gezien de grote investering voor de aanleg, maar uiteraard ook om het gebruik van de piste te verhogen." 

Schepen Elke Allard (sp.a) stelde op de laatste gemeenteraad dat de nieuwe houtsnippers wel degelijk besteld zijn in oktober, maar blijkbaar nooit zijn afgehaald. De huidige houtsnippers zullen binnenkort afgeschraapt worden en de juiste houtsnippers zullen gelegd worden. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.