Burgemeester Jo Roggen doet oproep: “Doe een telefoontje naar buren, ouders, mensen waarvan je weet dat ze hulp goed kunnen gebruiken en vraag of je kan helpen”

Burgemeester Jo Roggen doet een warme oproep naar solidariteit in deze coronacrisis.
RV Burgemeester Jo Roggen doet een warme oproep naar solidariteit in deze coronacrisis.
Geetbets wil de gemeentelijke hulpverlening behouden en eventueel uitbreiden voor haar inwoners en zoekt daarvoor vrijwilligers voor een aantal taken overdag, gedurende de week. “We zoeken heel dringend vrijwilligers voor de mindermobielencentrale, aangezien de huidige vrijwilligers bijna allemaal 65+ zijn en niet langer kunnen ingeschakeld worden.”

Ook Geetbets neemt in deze tijden enkele belangrijke beslissingen. De buitenschoolse kinderopvang blijft voorlopig conform de federale richtlijnen open, het containerpark ook tijdens de normale openingsuren en de gemeentelijke diensten en het OCMW zijn alleen open op afspraak. Alle gemeentelijke evenementen worden tot en met eind april geannuleerd.

Wie informatie nodig heeft, kan terecht op het onthaal van Geetbets op het nummer 011/58.65.00 van maandag tot vrijdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur, en op dinsdag extra van 17 tot 20 uur, en via mail naar info@geetbets.be.

Vrijwilligers

“Geetbets is een solidaire gemeente”, zegt burgemeester Jo Roggen (Open Vld). “Ik doe nog een warme oproep naar de mensen om een telefoontje te doen naar buren, ouders, mensen waarvan je weet dat ze hulp goed kunnen gebruiken en vraag of je ergens mee kan helpen. Daarnaast doe ik ook een oproep naar vrijwilligers. Zij kunnen ingeschakeld worden bij onze mindermobielencentrale en bij de opstart van de boodschappendienst. Wie nood heeft aan zo’n boodschappendienst, kan bellen op het nummer 011/58.65.00 tussen 9 en 12 uur.”

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via mail naar info@geetbets.be.