Exclusief voor abonnees

Geen vakantie deze zomer? Dan gaat de Vlaming massaal fietsen. Fabrikanten kunnen vraag amper bijhouden: “Aan dit tempo zitten we tegen juli door onze jaarvoorraad heen”

Bij fietsen Venturelli op het Stoomtuig in Hooglede is het alle hens aan dek. We zien Julien Bonaventure en zijn partner samen met dochter Sabien en haar man Wendy Devuldere.
Bieke Cornillie Bij fietsen Venturelli op het Stoomtuig in Hooglede is het alle hens aan dek. We zien Julien Bonaventure en zijn partner samen met dochter Sabien en haar man Wendy Devuldere.
De Vlaming gaat fietsen deze zomer en dat hebben de fietsenfabrikanten en -handelaars  geweten. Het is dan ook alle hens aan dek om de enorme vraag naar fietsen te kunnen bijbenen. Hoewel het seizoen eigenlijk nog moet beginnen, zit Wendy Devuldere van Venturelli uit Hooglede bijvoorbeeld nu al bijna door zijn jaarvoorraad heen. “We werken van 4 uur tot middernacht om de bestellingen aan te kunnen. Ongezien.” En hij is lang niet de enige: in heel Vlaanderen horen we hetzelfde verhaal. 

Je hebt 10% van dit artikel gelezen