Geen straf voor man die ex aanviel

Baert Marc
Een twintiger uit Halle is zonder straf weggekomen voor partnergeweld. De man irriteerde zich eraan dat zijn vriendin te vaak uitging en ging daarom door het lint. eerder had het parket nog 6 maanden met uitstel gevorderd.

De twee vormden sinds maart van vorig jaar een koppel. In september van datzelfde jaar ontstonden er echter strubbelingen en recht evenredig met zijn cannabisgebruik werd hij ook gewelddadiger. Daarom zette ze eind november een punt achter de relatie. In de nacht van 30 november op 1 december kreeg zij na een nachtje uitgaan het ietwat vreemde idee om haar hond bij hem te gaan ophalen. Hij werd wakker en meteen ontstond er een scheldpartij. Na enkele duwen en kletsen nam hij haar in een wurggreep en daarna wilde hij haar met de haren naar buiten sleuren. Opvallend: beiden dienden hierna klacht tegen elkaar in voor slagen en verwondingen. Uiteindelijk werd enkel hij vervolgd én veroordeeld. “Beklaagde heeft last van waanideeën en psychoses ten gevolge van overmatig cannabisgebruik”, aldus het parket, dat als probatievoorwaarde dan prompt 6 maanden met uitstel vorderde en  vroeg dat hij zich zou laten behandelen hiervoor. De rechter besloot het bij een probatieopschorting te houden. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.