Matthias Vercauteren van Boerenbond Waas en Dender: "Dit nieuws is een opluchting voor de vele land- en tuinbouwers uit de regio"
Volledig scherm
Matthias Vercauteren van Boerenbond Waas en Dender: "Dit nieuws is een opluchting voor de vele land- en tuinbouwers uit de regio" © Kristof Pieters

Geen extra maatregelen nodig voor landbouwproducten uit omgeving 3M-fabriek: “Hopelijk is vertrouwen van consument hiermee enigszins hersteld”

ZwijndrechtEr zijn geen bijkomende maatregelen nodig voor de landbouwproducten die afkomstig zijn uit de omgeving van de 3M-fabriek in Zwijndrecht. Dat laat het federaal voedselagentschap FAVV weten na de eerste analyses van de stalen die genomen werden. Dat is goed nieuws voor de verschillende boeren die er actief zijn.

  1. Kunst in het Dorp lokte twee weekends lang bezoekers uit heel Vlaanderen naar Pajottenland
    Pepingen

    Kunst in het Dorp lokte twee weekends lang bezoekers uit heel Vlaanderen naar Pajotten­land

    De vzw Bellingahaim en de werkgroep Kunst in het Dorp blikken tevreden terug op de negentiende editie van de tentoonstelling Kunst in het Dorp. 1.500 nieuwsgierige bezoekers zakten de voorbije twee weekends af naar het kasteel-klooster Ter Loo in Bellingen. Op maar liefst 52 locaties konden bezoekers kunst mee pikken van lokale artiesten. Op het wandelparcours kon ook van natuur genieten worden want het bos werd mee opgenomen in het rondje kunst in het Pajottenland. Tijdens de drie nocturnes zorgde de feeërieke verlichting voor een extra dimensie. De bezoekers zakten dan ook uit heel Vlaanderen af naar Kunst in het Dorp. Kunstenaars die willen meedoen aan de volgende editie van Kunst in het Dorp op 10, 11, 16, 17 en 18 september 2022 kunnen zich voorstellen aan de hand van een artistiek CV, fotomateriaal of hun website via een mail naar kunstinhetdorp@gmail.com. Geïnteresseerde deelnemers stellen zich kandidaat aan de hand van een inschrijvingsformulier dat gedownload kan worden vanop www.kunstinhetdorp.be vanaf eind oktober 2021. Meer op https://www.facebook.com/kunstinhetdorp en https://www.instagram.com/kunstinhetdorp/